Kada bumbar pravi med

Uprava i zaposleni u Dečjoj ustanovi „Lane“ u Aleksincu posumnjali su u kvalitet meda koji su dobili od dobavljača koji je odabran na tenderu za različita dobra, pa i med. Sumnju su postavili na osnovu nesvojstvenog ukusa i mirisa meda, koji podseća na bombone.

Direktorka vrtića Violeta Popović o toj sumnji najpre je obavestila predsednika SPOS-a  koji je Upravu za veterinu izvestio o ovoj sumnji. Veterinarska inspekcija je izašla na teren i već obavila inspekcijsku kontrolu.

Med je povučen iz upotrebe. Po dokumentaciji, ovaj med pakuje Poljoprivredno gazdinstvo „Vučenović“ iz Sremske Mitrovice!

Međutim, kako SPOS saznaje, na pomenutom poljoprivrednom gazdinstvu nema pčelara, niti je registrovana pčelarska proizvodnja, odnosno nema obeleženih košnica. RS broj objekta za pakovanje meda upisan na etiketi je lažan!

Kako je med nepostojećeg pčelara mogao da bude prodat firmi dobavljaču od strane gazdinstva koje nema pčele ni pčelara, utvrdiće istraga.

SPOS apeluje da se i u drugim vrtićima u Srbiji proveri kakav med imaju na lageru jer kilogram bagremovog meda nikako ne može da košta 270 dinara plus PDV što mu je najčešća cena na tenderima, kada znamo da je otkupna cena na današnji dan oko 800 dinara za kilogram. Ovoj ceni treba dodati i troškove analiza, otkupa, pakovanja, poreza od 10 odsto i zarade pakera i trgovine…

Ostavite komentar