Kompanija Agro Milovanović iz Ivanjice gradi hladnjaču kapaciteta 1.000 tona zamrznutog voća

Kompanija Agro Milovanović iz Ivanjice u narednim danima započeće izgradnju hladnjače, koja bi trebalo da se pusti u pogon tokom juna.

– Hladnjača koju gradimo je u minusnom režimu i plan je da se u njoj voće skladišti na temperaturi od -18 do -20 stepeni. Ukupna površina objekta je oko 770 m2 i sastoji se od dve komore čiji je ukupan kapacitet 1.000 tona zamrznutog voća. Pored tog objekta gradi se i 500 m2 magacinskog prostora za skladištenje ambalaže – kaže za eKapiju Aleksandar Milovanović

Hladnjača će se nalaziti u industrijskoj zoni u Ivanjici, u neposrednoj blizini magistralnog puta Požega-Ivanjica na tri kilometra od centra Ivanjice i na nekoliko stotina metara od sadašnjeg objekta firme, u kome se vrše otkup i skladištenje.

– Objekat je prvenstveno namenjen za skladištenje maline i kupine, čiji je otkup i naša pretežna delatnost. Međutim, sa proširenjem kapaciteta plan je da počnemo sa otkupom ostalih vrsta voća kao i šumskih plodova, koji su zastupljeni na teritoriji opštine Ivanjica – kaže Milovanović.

Kada je reč o planovima za budući period, sagovornik kaže da je na istoj parceli urbanističkim projektom predviđena gradnja još jednog objekta za skladištenje proizvoda, gde bi određeni deo prostora u narednim godinama iskoristili za pravljenje finalnih proizvoda od voća koje otkupljuju.

– Takođe plan je da u narednim godinama pojavimo i na stranom tržištu, pošto smo do sada isključivo poslovali na domaćem tržištu – zaključuje Aleksandar Milovanović.

Izvor: eKapija

Ostavite komentar