Konkurs “Budi deo RISE putovanja”

 

Svi mladi koji imaju između 18 i 35 godina, motivaciju i želju da sa svojim timom utiču pozitivno na svoju zajednicu, a istovremeno i zarađuju,  imaju RISE priliku.

RISE je Regionalni inkubator za socijalno preduzetništvo, projekat za motivisane i posvećene mlade ljude, koji su spremni da izdvoje vreme za učenje i doprinesu pozitivnim promenama na Zapadnom Balkanu.

 

 

ČITAJTE I: Razvojni fond Vojvodine: Konkursne linije za turizam

 

 

 

Cilj ovog projekta je da podrži ideje sa snažnom društvenom misijom koje će region učiniti boljim mestom. Ovaj besplatni program podrške za razvoj ideja socijalnog preduzetništva je tokom protekle dve godine okupio više od 250 mladih nosioca promena, preduzetnika i preduzetnica, a sada mladi koji se prijave mogu da budu jedan od njih.

Prijave za program otvorene su do 6. novembra.

Svi mladi koji imaju ideju ili inovativno rešenje za novi i bolji pristup obrazovanju, osnaživanju žena, kulturi, ruralnom razvoju, zdravlju ili zaposlenosti u svojoj zajednici, veštine, znanje i iskustvo socijalnog preduzetništva dobiće pomoć da reše socijalna ili  pitanja zaštite životne sredine i priliku da zarade dok to rade.

RISE program sastoji se od 2 faze – ideacije i inkubacije. Tokom 3 meseca faze ideacije gradiće svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaće podršku eksperata i mentora, sa kojima će proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. Dva najbolja tima iz Srbije odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće i dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da sprovedu svoju ideju i unaprede razvoj svog poslovanja tokom faze Inkubacije.

Prijava se vrši popunjavanjem kratkog formulara  na ovom  LINKU.

Šta očekuje timove na RISE putovanju i koji su kriterijumi za učešće nalazi se na LINKU

Za rešenje svih nedoumica u vezi sa samim programom ili procesom prijave, možete kontaktirati mail: jelena.bogdanov@smartkolektiv.org.

Više o Smart kolektivu, organizaciji koja sprovodi program u Srbiji, može se saznati na SAJTU.

Ko čini RISE? 

RISE čini grupa 10 partnera iz Zapadnog Balkana, Nemačke i Francuske koji su u potrazi za mladim ljudima iz regiona koji donose promene i koji će pomoći u razvoju socijalnog preduzetništva i boljeg društva.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Projekat RISE razvija i nadgleda konzorcijum koji čine GROUPE SOS Pulse, Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN) i francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), a realizuju šest lokalnih inkubatora – Smart Kolektiv, IPC Tehnopolis, ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto više i Yunus Social Business. RISE sufinansiraju Francuska razvojna agencija (AFD), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) i Evropska unija (EU).

Više o RISE programu https://www.risewb.org/

Piše: J. Bajšanski