Konkurs za izbor najlepše pesme o vinu 2020

Vinarija “Mačkov podrum” iz Iriga I Srpska čitaonica u Irigu raspisali su Konkurs za izbor najlepše pesme o vinu.

Za učešće u izboru potrebno je dostaviti najviše tri pesme o vinu, da pesme do sada nisu objavljivane, pesme dostaviti na srpskom jeziku ili na jezicima drugih naroda sa obaveznim prevodom na srpski jezik, pesme dostaviti obavezno u 6 (šest) primeraka u pisanoj formi, pesme dostaviti pod šifrom, a u posebnoj koverti razrešenje šifre (sve u jednoj koverti).

Pravo učešća imaju svi građani sveta, pravo korišćenja nagrađene pesme zadržava organizator sa poštovanjem imena autora i u pesmi nesme se pominjati ime „Mačkov podrum“ ili naziv „Mačak“.

Radove dostaviti najkasnije do 31. oktobra 2020. godine na adresu: Srpska čitaonica u Irigu, Ribarski trg 37, 22406 Irig, sa naznakom „Za Konkurs“. Učestvovanje u konkursu je besplatno.

Sve pesme koje žiri odabere za najuži izbor biće objavljene u posebnom zborniku, a prve tri biće i nagrađene. Nagrade su unikatne povelje, novčana nagrada i proizvoda Vinarije „Mačkov podrum“.

Pobednici će biti proglašeni povodom „Dana mladog portugizera svatovca“ o čijem vremenu i mestu održavanja će se naknadno izdati saopštenje, zbog trenutne epidemiološke situacije.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2020. godine.

Kontakt telefon: 022/461-275.

Ostavite komentar