Leskovac: Konkurs za subvenciju poljoprivrednih gazdinstava otvoren do 4. oktobra

 

Ukupno 30 miliona izdvojiće Grad Leskovac za subvencionisanje poljoprivrednih gazdinstava, konkurs je raspisan i krajnji rok za prijavu i podnošenje zahteva je 4. oktobar.

Stočari, ratari, voćari i vinogradari, kao i svi poljoprivednici koji su kupili nove mašine za obradu zemljišta svoje zahteve, kao i neophodnu dokumentaciju predavaće Odeljenju za razvoj privrede i poljoprivrede ili na šalterima Uslužnog centra.

Obaveza poljoprivrednika je da dostave da su izmirili porez ka lokalnoj samoupravi, dok je od dokumentacije potrebno dostaviti kopiju važeće lične karte, potvrda o registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu, fiskalni računi, kao i garantni list gde je novac utrošen.Nakon što konkurs bude zatvoren sva domaćinstva koja su konkurisala obiće će komisija, kako bi se uverili u stvarnu kupovinu bilo sadnog materija, mašine ili stoke dobiće povraćaj novca – saopšteno je.

Povraćaj sredstava od 30% do 50% moći će da ostavre i sva gazdinstsva ili udruženja koja budu učestvovala na poljoprivrednim sajmovima. Jedno poljoprivredno gazdinstvo moći će da konkuriše za više mera, ali je maksimaln iznos koji mogu dobiti 80.000 dinara, dok će kod podizanja višegodišnjih zasada maksimalna naknada iznositi 120.000 dinara.

 

Ostavite komentar