Majevica: Poljoprivredne mašine domaće proizvodnje

 

Duže od 11 decenija, sa puno pažnje i poštovanja prema vrednim i iskusnim poljoprivrednicima, Majevica servis DOO iz Bačke Palanke osluškuje njihove potrebe i zahteve. Kako je reč o proizvođačima poljoprivredne priključne mehanizacije, cisterni, pumpi i odlivaka, zaposleni u ovoj firmi posebnu pažnju posvećuju malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima jer, kako kažu,  proizvodnja hrane nikako ne sme postati privilegija velikih korporacija, što ne znači da njihov proizvodni program ne obuhvata i proizvode za velika poljoprivredna gazdinstva.

Mehanizacija ove kuće proizvedena je u Bačkoj Palanci i svi proizvodi mogu se pogledati na sajtu https://majevica.co.rs/  ili uživo u prodajnom salonu. Garancija na proizvode je dve godine, a njihov servis obezbeđen je i u garantnom i u vangarantnom roku.

U pogonima Majevice, uz maksimalno angažovanje mahom mladih i kreativnih stručnjaka, vešte ruke vrhunskih majstora izrađuju pneumatske sejalice za širokoredne kulture i to četvoredne i šestoredne sa plastičnim setvenim aparatom i četvoredne, šestoredne, osmoredne i dvanaestoredne sa siluminskim setvenim aparatom. Cisterne za osoku i navodnjavanje različitih su kapaciteta kao i jednoosovinske prikolice.

Za prolećnu i jesenju predsetvenu pripremu zemljišta, međurednu obradu okopavina, rad na strništu, proređivanje pšenice, obnavljanje pašnjaka i slično, namenjeni su setvospremači radnog zahvata od 3, zatim 4,5 i 9,1 metar.

Poljoprivrednicima su na raspolaganju i univerzalni valjci radnog zahvata od 3 do 9,5 metara kao i međuredni kultivatori za međurednu obradu širokorednih poljoprivrednih kultura – soje, šećerne repe, suncokreta, kukuruza i povrtarskih kultura. Valja istaći da je kod ovih mašina veoma značajno da se rastojanje između sekcija sa motičicama od 30 do 80 centimetara, u zavisnosti od zasejane kulture, jednostavno podešava.   Paralelogramska konstrukcija sekcije omogućava precizno kopiranje terena i uvodi istu dubinu obrade. Mehanizmom za upravljanje postiže se maksimalna širina međuredne obrade. Zaštitni diskovi štite mlade biljke od zagrtanja pri prvom kultiviranju.

Teške tanjirače sa 28 i 40 diskova namenjene su za grubu , dopunsku opripremu tla nakon oranja, za finu prolećnu predsetvenu pripremu zemljišta kao i za plitko prašenje strništa nakon žetve.

Berba, komušanja, transport u bunker, pražnjenje bunkera, seckanje i razbacivanje kukuruzovine, visok učinak, velika manevarska sposobnost, čisto komušanje sa zanemarljivim oštećenjima i gubicima zrna i ventilatorom koji obezbeđuje visok kvalitet čišćenja, posebno pri suvom vremenu, karakteristike su jednorednog i dvorednog berača kukuruza.

Širok portfolio Majevica servis DOO obuhvata i sejalicu za žito, rasipač mineralnog đubriva, eko drljaču, kanalokopač, nošenu ratarsku prskalicu, sitnilicu biljnih ostataka, drobilicu drveta, mulčer i vadilicu krompira.

Moderan način života, naučio nas je brzini i uštedi vremena. Pored uštede vremena moramo da vodimo računa o zaštiti životne sredine, procesima, materijalima, prečišćavanju ostataka. To su razlozi zbog kojih se ova fabrika posvetila i proizvodnji procesne opreme: kotlova za centralno grejanje, radijatora, čeličnih rezervoara, silosa i silosne opreme.

Svi poljoprivrednici zainteresovani za organizovanje probnog rada mašine na svojim poljima slobodno se mogu javiti ovoj kući. Ove i sve druge informacije mogu se dobiti na:

Majevica Servis doo

Žarka Zrenjanina 123, Bačka Palanka

Telefon: +381 21 751-388

E-mail: info@majevica.co.rs

 

Ostavite komentar