Ministar poljoprivrede poziva malinare na novi sastanak

 

 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizuje danas, 13. juna 2024. godine, sa početkom u 12 časova, novi sastanak sa predstavnicima udruženja malinara iz cele Srbije.

 

 

ČITAJTE I: Apel Ministarstva poljoprivrede upućen otkupljivačima maline

 

 

-Dosledni smo svom stavu da je jedini put za rešavanje svih problema i nesporazuma u oblasti malinarstva razgovor, međusobno razumevanje i poštovanje predstavnika države, malinara i otkupljivača malina, navedeno je u sopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Sastanku će prisustvovati i predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Narodne skupštine Republike Srbije Marijan Rističević.

Foto: Pixabay

Predstavnici resornog ministarstva očekuju da će se sva pozvana udruženja odazvati i da će, još jedanput, svi zajedno sagledati sve probleme koji postoje u malinarstvu, ali i doneti odluku o kreiranju dugoročne poljoprivredne politike u oblasti malinarstva.

Donošenje dugoročne poljoprivredne politike je neophodno da se i narednih godina ne bi susretali sa uvek istim problemom – a to je da se neposredno pred sezonu i u toku sezone berbe maline, po pravilu u vrlo neprijatnoj atmosferi, razgovara isključivo o otkupnoj ceni maline.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede čvrsto je opredeljeno da, u saradnji sa proizvođačima i otkupljivačima maline, drugim državnim organima, kao i naučnim institucijama u oblasti voćarstva, pristupi izradi dugoročne strategije o malinarstvu, sa ciljem da pruži podršku kako malinarima, tako i hladnjačarima, da udruženim i zajedničkim naporima ostvare uspeh na vrlo zahtevnom i izazovnom evropskom i svetskom tržištu maline.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede