Mirela Mitrić i Goran Eror dobitnici novinarske nagrade Novosadskog sajma „Petar Pera Davidović”

 

Na 90. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, na Večeri šampiona, dodeljeni su šampionski pehari, priznanja za najbolje u agrobiznisu, novinarska nagrada Novosadskog sajma „Petar Pera Davidović“ kao i Veliki šampionski pehar sa titulom apsolutnog lidera kvaliteta.

 

 

ČITAJTE I: Nagrade Poklon igre stigle do svojih vlasnika

 

 

 

Novinarsko priznanje „Petar Davidović“ uručeno je Mireli Mitrić, urednici programa za poljoprivredu u Radio televiziji Vojvodine.

Ovakva nagrada u godini velikog jubileja naše najstarije sajamske kuće, prema rečima Mitrićeve,  svakako jeste lična satisfakcija ali, kako je naglasila, bez sinergije tima nema ni u uspeha u televizijskom novinarstvu.

-Ovu nagradu doživljam i kao priznanje mojoj medijskoj kući, Radio televiziji Vojvodine. Afirmisati Poljoprivredni sajam, koji svakako otvara široke horizonte u agrarnom biznisu na međunarodnom nivou, predstavlja lepu stranu novinarstva jer uprkos svim poteškoćama u ovom sektoru, Međunarodni poljooprivredni sajam doživljavam i kao  istinski praznik, rekla je za Agroportal.rs Mirela Mitrić.

Sem toga, Novosadski sajam uručio joj je i Diplomu sa posebnim priznanjem za doprinos razvoju agrobiznisa.

Dobitnik novinarske nagrade Novosadskog sajma „Petar Pera Davidović” je i Goran Eror, jedan od najtalentovanijih novinara i urednika mlađe generacije Radio televizije Vojvodine.

-Nagrada je za mene velika čast posebno jer je, od mog detinjstva, Poljoprivredni sajam bio najveći događaj na koji sam dolazio sa svojim roditeljima. Još tada sam imao želju da se nekako uključim u aktivnosti ove najveće agrarne smotre u regionu. Osim što izveštavam sa sajma kao novinar RTV-a ja sam i deo tima Novosadskog sajma jer moderiram veliki broj njihovih događaja – konferencija, uručenja priznanja, nagrada itd, rekao je Eror za Agroportal.rs

Poput svoje koleginice Mirele Mitrić, naglasio je da ovo priznanje pripada i RTV-u, posebno ljudima iza kamera koje gledaoci ne vide.

– Gledaoci vide samo nas ispred kamera, a iza te slike stoji čitav tim ljudi, dodao je Goran Eror.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

Inače, Nagrada “Petar Pera Davidović”  ustanovljena je u čast preminulog novinara Tanjuga i velikog prijatelja Novosadskog sajma, Petra Davidovića. Prvi put je uručena 2002. godine za vreme Drugog sajma medija. Dodeljuje se za uspešno praćenje događaja na Novosadskom sajmu tokom godine.

Piše: Jasna Bajšanski