Nagrade Poklon igre stigle do svojih vlasnika

 

Tačno u podne danas su srećnim dobitnicima Poklon igre 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma  u Novom Sadu uručene nagrade.

Svi dobitnici su poljoprivrednici i zajedničko im je to što ne propuštaju dolazak na Poljoprivredni sajam, uvek su popunjavali kupone, a sada su prvi put osvojili neku nagradu.

 

 

ČITAJTE I: Veče šampiona kao kruna Poljoprivrednog sajma

 

 

 

Najvrednija nagrada, traktor BELARUS 820 poklan AGROPANONKE MTZ FINKE DOO, Novi Sad ide u Tvrdiće kod Požege, u ruke mladog domaćina Nikole Stevanovića koji se bavi ratarstvom i stočarstvom.

-Zadnjih 10 godina dolazim na Poljoprivredni sajam. Svake godine sam popunjavao ulaznicu a sada sam prvi put nešto i dobio – i to najvredniju nagradu. Presrećan sam zbog toga. Zahvaljujem se firmi Agropanonka sa kojom ću nastaviti saradnju. Nagradu ću koristiti u svom domaćinstvu za obradu zemljišta i skupljanje hrane za stoku, rekao je Stevanović.

Miroslav Tojić iz Noćaja postao je vlasnik traktora JOHN DEERE 5045D koji je poklanio KITE DOO, Novi Sad.

-Bavimo se ratarstvom i ovaj traktor će nam dosta značiti. Obrađujemo 80 hektara vlastite i 20 hektara zemlje koju uzimamao u zakup. Proizvodimo pšenicu, kukuruz, soju i suncokret. I sada imamo veći mašinski park ali sve mašine su prilično stare tako da nam je novi traktor rešio mnoge probleme. Od Johan Deera kod kuće imamo kombajn, rekoa je Tojić.

Od dolaska na naše tržište kompanija KITE DOO prisutna je na Poljoprivrednom sajmu kao darodavac.

-Naš motiv je da pokažemo učesnicima na tržištu da smo društveno odgovorna kompanija i da smo za naše korisnike cele godine 24 sata dnevno prisutni u formi davanja usluga i originalnih rezervnih delova. Mi srpsko tržište vidimo na dugi rok, rekao je Đorđe Miđković, izvršni direktor Kompanije KITE DOO.

Vasa Ćurčić iz Bavaništa od danas je vlasnik rasipača HMS-A koju je poklonila AGROPANONKA MTZ FINKE DOO, Novi Sad. Kako je Vasa rekao nekoliko generacija Ćurčica bave se iskjučivo poljoprivredom i dobijeni rasipač mnogo će značiti u daljem radu njemu, njegovom sinu i njegovom zetu, sa kojima zajedno obrađuje zemlju.

-Svake godine dolazim na Poljoprivredni sajam i svake godine učestvujem u Poklon igri ali do sada nikada ništa nisam dobio. Još uvek ne mogu da verujem da sam jedan od ovogodišnjih dobitnika, rekao je Ćurčić.

On je dodao da ove godine nije planirao ništa da kupi ali da već ima dva traktora od Agropanonke.

Radoslav Kovačev iz Novog Bečeja dobitnik je prskalice BADILLI od 600 litara, koju je poklanio (MBV) AGRO-KULA DOO, Vršac. On se bavi ratarstvom i sočarstvom i ovaj poklon za njega je izuzetno značajan i vreda posebno prilikom obrade manjih parcela.

-Putovali smo kada su nas pozvali sa Novosadskog sajma i rekli da smo osvojili nagradu. Bili smo prilično iznenađeni jer do sada od nikoga ništa nismo dobili, rekao je Kovačev.

Sejalicu OZDUMAN, koju je poklanio (MBV) AGRO-KULA DOO, Vršac osvojio je Todor Marković iz Novog Sada.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

Danas us izvučeni i kuponi sa imenima petoro posetilaca koji su dobili utešne nagrade  – godišnje ulaznice za sve manifestacije Novosadskog sajma u 2024. godini.

Dobitnici  su:

-Drago Jovanović, Bijeljina, Republika Srpska

-Branko Stančetić,  Banovo Polje

-Željko Knežević,  Banatsko Veliko Selo

-Mirjana Malešević, Mali Radinci

-Marko Valenta, Padina

Zatvaranjem sajamskih kapija završen je Međunarodni poljoprivredni sajam i to jubilarni  devedeseti po redu.

Piše: Jasna Bajšanski

Foto: Agroportal.rs