Nastavlja se tradicija ocenjivanja kvaliteta

Ono što je starije i od Novosadskog sajma je ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga. Na Prvoj županijskoj poljoprivrednoj izložbi – “Ekonomskoj izložbi vrtlarskih i pčelinjih proizvoda”, pre 135 godina, od 13. do 16. oktobra, 1888. godine u Novom Sadu, radio je “Presuđivački odbor”.

Ocenjivao je proizvode prema određenim pravilnicima i po grupama: poljoprivredni, voće, povrće, biljke, cveće. Dodeljene su 44 diplome i 22 zlatnika.

Povodom 90. međunarodnog poljoprivrednog sajma vrednovanje kvaliteta počinje u februaru, a biće završeno tokom priredbe. Izlagači imaju pravo na 20% popusta kada prijavljuju uzorke, a Raspored ocenjivanja, kao i Pravilnici i Prijave za ocenjivanje, mogu da se pronađu na sajtu Novosadskog sajma.

 

 

ČITAJTE I: Međunarodni poljoprivredni sajam nekad i sad

 

 

Stručne komisije koje okuplja Novosadski sajam čine profesionalci iz zemlje i inostranstva, odakle stižu i učesnici. Priznanja se uručuju na svečanostima u Kongresnom centru „Master“, u susret, ili tokom priredbi, dok se posebna čast najboljima ukazuje na Večerima šampiona.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Medalje, povelje, plakete, diplome… i vrhunska priznanja – šampionski pehari, kao i titula Apsolutnog lidera kvaliteta priredbe, osvojeni na Novosadskom sajmu decenijama unazad potvrđuju kvalitet vrednovan po nacionalnim i internacionalnim standardima.