Nova hapšenja zbog malverzacija s podsticajima

 

Kraljevački policajci su uhapsili devet osoba osumnjičenih da su oštetili budžet Srbije za više od 14,3 miliona dinara, saopštio je MUP.

Uhapšeni su: A. K. (48) i M. F. (35) iz Šapca, D. Ž. (42) iz Smedereva, J. R. (42), N. R. (46), M. A. (53) i M. R. (48) iz Beograda, U. J. (36) iz Alibunara i A. B. (23) iz Rume zbog sumnje da su izvršili krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Sumnja se da su oni, kao vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, sa lažnom dokumentacijom, konkurisali na javnom pozivu kako bi ostvarili pravo na podsticaj za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i opreme koje je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Oni se sumnjiče da su ovom Ministarstvu dostavili lažne račune, kao i naloge o uplati o navodno izvršenom plaćanju za nabavku mašina i opreme.

Na osnovu ove lažne dokumentacije oni su, kako se sumnja, stekli pravo da ostvare podsticaje, na osnovu čega im je uplaćen novac. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Foto: Unsplash

Ostavite komentar