Novi Sad: O značaju upotrebe sertifikovanog semena 19. i 20. septembra

 

 „Od njive do trpeze“ naziv je dvodnevne konferencije koja će biti održana u ponedeljak 19. i utorak 20. septembra u Kongrsnom centru Master Novosadskog sajma. Akcenat će biti na značaju upotrebe sertifikovanog semena.

 

 

ČITAJTE I: Pančevo: Poziv za 5. Međunarodni festival rakije “Rakija i rakijaši 2022”

 

 

 

Reč je o završnoj konferenciji u okviru projekta  „Kreiranje strategije povećanja upotrebe sertifikovanog semena u Republici Srbiji i podizanje svesti poljoprivrednih proizvođača o značaju korišćenja sertifikovanog semena, proizvodnji zdravstveno bezbedne hrane, uz poštovanje principa održivosti“ koju finansira Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Organizator, Semenarska asocijacija Srbije, potrudila se da obezbedi relevantne predavače koji će održati  plenarna predavanja i predavanja iz kategorija „Sistem sertifikacije semena“ , „Sigurnost i kvalitet hrane“ i „Nauka u službi inovativnosti“.

Govoriće se o sertifikovanim semenima uz osvrt gde smo mi sada i kuda ići dalje, sistemima kontrole kojima se se određuju verodostojnost i pouzdanost, doradi semena sa akcentm na sigurnost kvaliteta. Predviđena je i tema „Korak ka održivoj poljoprivredi“ , „135 godina ocenjivanja kvaliteta“, a reči će biti i o skrivenim opasnostima za bezbednost hrane upotrebom „semena sa tavana“.

Drugog dana, 20. septembra, teme će biti „Nove sorte – Put ka uspešnosti i održivosti proizvodnje“ i „Kvalitet hrane – Kvalitet života“. Panel diskusija  biće usmerena ka temi „Sertifikovano seme – Kako do pravog izbora“.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

Semenarska asocijacija Srbije, kao organizator događaja, potrudila se da predavači i učesnici panel diskusija budu predstavnici nauke, struke, primarni proizvođači i prerađivači, a svoja iskustva podeliće i potrošači.

Predviđeno je da oba dana izlaganja počnu u 9:30.

Piše: Jasna Bajšanski

 

Ostavite komentar