Objavljena bodovna lista za IPARD meru 1, stiglo 369 zahteva

 

Uprava za agrarna plaćanja objavila je bodovnu  listu zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u šestom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za ipard podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Na listi se nalazi 369 podnosilaca zahteva za odobravanje IPARD projekata. Reč je o pozivu koji je zatvoren 10. septembra. Po objavljivanju bodovne liste podnosioci zahteva mogu uložiti prigovor u narednih 15 dana, a potom će biti objavljena konačna rang lista.

Po ovom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje IPARD podsticaja raspoloživo je ukupno 6,5 milijardi dinara za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, odnosno za kupovinu nove mehanizacije, izgradnju farmi, skladišta, za opremanje voćnjaka, vinograda, plastenika.

Za podsticaje IPARD za izgradnju farmi mogli su konkurisati nosioci poljoprivrednih gazdinstava, preduzetnici, privredna društva i zemljoradničke zadruge upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Poziv je obuhvatao širok spektar investicija za koje se iz IPARD fonda može dobiti podrška do 65% ili do 70% za ulaganja u planinskim područjima. Najveći iznos podrške je 700.000 evra, za sektore voća, povrća, ostalih useva, grožđa, do milion evra za sektore mesa, mleka.

Bodovnu listu možete pogledati ovde:  BODOVNA LISTA

Izvor: Agrosmart

Ostavite komentar