PKV: Konferencija „Novi digitalni alati u poljoprivrednoj proizvodnji“

 

Šta sejati, kada prodavati i kako smanjiti troškove u poljoprivrednoj prodizvodnji, pitanja su na koja se do odgovora može doći upotrebom digitalnih alata koji su dostupni i u našem agrarnom okruženju.

O toj temi su u Privrednoj Komori Vojvodine razgovarali stručnjaci i predstavnici republičkih i pokrajinskih institucija.

 

ČITAJTE I: Novosadski sajam u narednoj godini na čelu CEFE – za predsednika izabran Boris Nadlukač

 

 

– Digitalizacija je jedan od prioriteta republičke Vlade, a kada govorimo o poljoprivredi možemo konstatovati da je uvođenjem e-agrara ovo bila godina digitalizacije – poručila je na konferenciji „Novi digitalni alati u organizaciji poljoprivredne proizvodnje“, državna sekretarka u resornom ministarstvu Dušanka Golubović.

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

– I u ovako teškim uslovima, raduje činjenica da domaća poljoprivreda ide u susret novim tehnologijama – istakao je agrarni analitičar Žarko Galetin.

Na konferenciji su predstavljene dve digitalne paltforme koje su kreirale IT kompanije „Agro Budžet Sistem“ iz Sombora i „Agrines“ iz Novog Sada.

Konfereciju o digitalnim alatima u poljoprivredi zajednički su organizovali Privredna Komora i Zadružni Savez Vojvodine u saradnji sa specijalizovanim listom „Dnevnik Poljoprivrednik“.

Izvor: RTV