Plan javnih poziva: Novac prvo za mleko i subvencije po hektaru

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede podseća sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji te su u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odrade sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

 

 

ČITAJTE I: Prijava za subvencije za 2023. godinu

 

 

 

Početak raspisivanja javnih poziva, 3. aprila, nikako ne znači da je to krajnji rok za prijavljivanje u eRPG, koji je neograničen. U slučaju da javni pozivi za subvencije koje su predmet interesovanja poljoprivrednika počinju kasnije, nema potrebe da žurite sa ažuriranjem i obnovom statusa gazdinstva.

Prvi javni poziv koji će biti raspisan 3. aprila je onaj za subvencije po hektaru i biće otvoren 45 dana, do 15. maja, kako bi svi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena za sređivanje stanja u registrima i obnove statusa gazdinstva.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Kako bi poljoprivrednici mogli da planiraju i da se pripreme za prijavljivanje u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) važno je da znaju plan raspisivanja javnih poziva:

Mleko 1. kvartal od 3. do 15. aprila

Davanje po hektaru od 3. aprila do 15. maja

Genetika od 15. aprila do 15. maja

Pčele od 1. do 20. maja

Krave za uzgoj teladi od 10. aprila do 10. maja

Tov od 20. aprila do 10. maja

Podsećamo, trenutak raspisivanja javnog poziva za subvenciju za koju hoćete da se prijavite nije krajnji rok za registraciju u eRPG, to možete učiniti tokom celog trajanja javnog poziva.