Poljoprivredni sajam: Svečano otvarana kompanija Farmi Serbia

 

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, svečano je  obeleženo otvaranje kompanije „Farmi Serbia“, ogranka francuske firme Soufflet  Agriculture, dela InVivo Grupe, koja uspešno posluje u 38 zemalja i ima više od 14.000  zaposlenih.

 

 

ČITAJTE I: Uvođenje novih tehnologija i borba sa klimatskim promenama

 

 

Regionalni direktor kompanije Farmi Dejan  Vidović, rekao je da će kompanija predstavljati glas razmene iskustava, novih  tehnologija i saznanja iz domena poljoprivrede.

-Sa tradicijom porodice Soufflet, izgrađenog poverenja poljoprivrednog proizvođača  do preradnih kapaciteta prisutnih duže od 120 godina, prvo na francuskom, a posle i  tržištima Istočne Evrope, a od 2021.godine,  ujedinjeni kao zajednica poljoprivrednih  proizvođača „pod kapom“ InVivo sada zaokružujemo lanac do finalnih proizvoda  prilazeći bliže kupcima vlastitim prodajnim mrežama – istakao je Vidović.

Prema njegovim rečima, kao jedan od evropskih lidera u trgovini merkantilnim robama,  sa pozicijom drugog najvećeg evropskog “igrača” sa više od 13 milijardi godišnjeg obrta i  preko 14.000 zaposlenih i ovde u Srbiji, a uskoro i na tržištu susedne Republike Hrvatske,  kompanija će ponuditi još jednu alternativu u plasmanu poljoprivrednih proizvoda i  time dodatno ohrabriti poljoprivrednike da imaju izvesniju budućnost svog finalnog  proizvoda.

Direktor sektora za međunarodno poslovanje SOUFFLET AGRICULTURE Pierre  Cothenet istakao je da je kompanija evropski lider u inovativnim agronomskim  rešenjima u semenu, zaštiti i ishrani bilja.

-Danas su naši timovi na usluzi 25.000 farmera u sedam zemalja, plasiramo šest miliona  tona žitarica. Naše ambicije su velike -želimo da udvostručimo sadašnji broj saradnji sa  poljoprivrednicima. Zato smo veoma uzbuđeni što možemo da radimo sa srpskim i  hrvatskim poljoprivrednicima i pokažemo da možemo da zaslužimo njihovo poverenje  – naglasio je on.

Soufflet Agriculture je vodeća privatna kompanija za otkup žitarica u Evropi. Prisutna je u glavnim  poljoprivrednim regionima u Francuskoj, u geografskom području koje se proteže od La Rošela do  Meca, sa osnovnom delatnošću u Šampanji i Bosoju, kao i internacionalno, u 7 zemalja, uglavnom u  istočnoj i centralnoj Evropi.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

Kako je rečeno na svečanoj konferenciji povodom početka rada, ova kompanija otkupljuje, skladišti i trguje poljoprivrednim proizvodima, i  distribuira poljoprivrednu robu.

Soufflet Agriculture pomaže poljoprivrednicima u njihovom razvoju  pružajući personalizovane agronomske savete, tehničko praćenje i ponudu inovativnih i konkurentnih  rešenja koja zadovoljavaju potrebe poljoprivredne i prehrambene industrije. Kompanija održava bliske  odnose sa svojim kupcima gde god da je prisutna. Soufflet Agriculture ima skoro 1.600 zaposlenih,  uključujući 140 agenata za odnose sa poljoprivrednicima u Francuskoj i 120 u inostranstvu.

Grupa InVivo je jedna od vodećih poljoprivrednih grupa u Evropi sa prodajom od skoro 13 milijardi  evra, od čega više od polovine dolazi iz Francuske. Deluje u celom lancu vrednosti, od farme do  tanjira, i vodeća je u svakoj od svojih strateških delatnosti – poljoprivredi, pivarstvu, mlinarstvu, sastojcima  za pekarstvo i poslastičarstvo, baštovanstvu i distribuciji hrane, međunarodnoj trgovini žitaricama i  proizvodnji vina.

Globalni multidisciplinarni centar za inovativna i digitalna rešenja upotpunjuje sistem  kako bi se ubrzala transformacija.