Poljoprivrednici iz Knića savete će dobijati od Japanca

 

Poljoprivredni proizvođači iz Šumadije dobijaće stručne savete o unapređenju svoje proizvodnje od 40-godišnjeg Japanca Akihiro Tanaka, koji je angažovan u Kancelariji za poljoprivredu u opštini Knić, rečeno je agenciji Beta.

Kako je rečeno u Opštini Knić, Akihiro radi u opštini grada Omura u odeljenu za poljoprivredu, a oblast njegovog delovanja jesu subvencije u poljoprivredi u kojoj ima pet godina iskustva.

 

ČITAJTE I: Uvećana sredstva za Prvi javni poziv projekta koji finansira Svetska banka

 

Akihiro će raditi naredne dve godine u Kancelariji za poljoprivredu i zaštitu životne sredine opštine Knić.

Opština Knić je na osnovu saradnje koju je ostvarila sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), a u okviru njihovog Ugovora o poslovnoj tehničkoj saradnji, konkurisala za dolazak predstavnika iz Japana koji će unaprediti razmenu iskustva saradnika koji aktivno rade na pružanju neophodne podrške iz oblasti poljoprivrede.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 

– Akihiro ima najviše iskustva iz sektora stočarstva i povrtarstva. Koristeći savremene principe japanske poljoprivrede u navedenim sektorima očekujemo bolju produktivnost naše poljoprivrede – kazali su u opštini Knić.

Akihiro će sa predstavnikom lokalne samouprave u naredne dve godine obilaziti poljoprivredne proizvođače i pružati stručne savete.

Izvor: Beta

Ostavite komentar