Poljoprivrednim službama u Vojvodini 179 miliona dinara

Ugovori vredne 179 miliona dinara za finansiranje obavljanja savetodavnih i prognozno-izveštajnih poslova u zaštiti bilja na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini uručio je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić.

Bespovratna sredstva dobilo je 12 poljoprivrednih stručnih službi, i to za realizaciju aktivnosti iz programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, te podrške u sprovođenju poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade.

Božić je dodao da je cilj resornog sekretarijata da, kako sa poljoprivrednim stručnim službama, tako i sa poljoprivrednim proizvođačima, lokalnim samoupravama i drugim korisnicima sredstava, kreira konkurse koji će podržati njihove najvažnije projekte i programe.

Na javnom pozivu Sekretarijata za poljoprivredu podržane su aktivnosti poljoprivrednih stručnih službi iz Novog Sada, Vršca, Bačke Topole, Rume, Sombora, Pančeva, Subotice, Vrbasa, Zrenjanina, Kikinde, Sremske Mitrovice i Sente.

Ostavite komentar