Poziv za podsticaje u stočarstvu otvoren do 11. aprila

 

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi za 2024. otvoren je do 11. aprila, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

 

 

ČITAJTE I:Raspisan javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal 2024. godine

 

 

Kako se navodi, zahtevi se podnose preko platforme e-agrar, odnosno portala e-podsticaji za grla predata klanici, izvezena ili upućena na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija od dana isteka roka za podnošenje zahteva po prethodnom javnom pozivu, odnosno od 13. juna 2023. godine.

Zahtev se podnosi posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje.

Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice, odnosno nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

Ukupna raspoloživa sredstva po ovom javnom pozivu, koji je raspisan 11. marta, kako je navedeno, jesu 5,250 milijardi dinara, a iznos podsticaja po grlu u tovu je 22.000 dinara za junad, po 3.000 dinara za jagnjad i jarad i 1.500 dinara za svinje.