Druga polovina maja rezervisana za Poljoprivredni sajam

 

Novosadski sajam koji je u 2024. godini ušao u drugi vek postojanja, od subote, 18. do četvrtka, 23. maja, priređuje 91. međunarodni poljoprivredni sajam.

Do sada su učešće potvrdili izlagači iz bezmalo 40 zemalja, među kojima su i one koje će svoju privredu predstaviti ne samo kroz pojedinačne promotivne štandove, već i na kolektivnim izložbama.

 

 

ČITAJTE I: Brazil i Indonezija na predstojećem Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

 

 

Smotra agrara koja nosi oznaku „Najbolje iz Vojvodine“, ove godine biće realizovana sa Evropskom unijom kao Partnerom.

U drugoj polovini maja izlagače i posetioce očekuju svi poznati segmenti Poljoprivrednog sajma  – Izložba poljoprivredne mehanizacije i opreme za prehrambenu industriju, izložba hrane i pića…

Priredbu tradicionalno prati Nacionalna izložba stoke, koja je organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Foto: Novosadski sajam

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede u planu su i izložbe organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ i zanatskog piva.

Tokom šest dana predstaviće se i osiguravajuća društva, banke, institucije.., a Kongresni centar „Master“ biće domaćin i brojnim poslovnim i stručnim skupovima.

Tradicija ocenjivanja kvaliteta na Novosadskom sajmu duga je gotovo četrnaest decenija. U susret 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu vrednovanje kvaliteta proizvoda i usluga počelo je u februaru.

Priznanja Novosadskog sajma izlagačima će biti uručena na svečanostima tokom priredbe, dok će šampionima posebna čast biti ukazana na Večeri šampiona, u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

Foto: Novosadski sajam

Generalni sponzor je Globos osiguranje, Zlatni sponzor Al Dahra, a Banka partner je Banka Poštanska štedionica. Tradicionalno, uz Sajam su i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad…

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

Posetioce sa kupljenim ulaznicama, kao i obično očekuje Poklon-igra. Izvlačenje kupona je zakazano za četvrtak, 23. maj. Traktor marke John Deere 5045 d je obezbedila kompanija Kite DOO kao Darodavac  u Poklon-igri.

Izvor: Novosadski sajam