Predlog programa za dodelu praznih kuća mladim poljoprivrednicima

Gostujući u emisiji „Brazde“ Radio-televizije Vojvodine, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je da će uskoro Ministarstvo za brigu o selu izaći pred Vladu Srbije sa detaljnim predlogom programa za dodelu praznih kuća mladim poljoprivrednicima. Takvih kuća je, prema nekim procenama, u našoj zemlji oko 150.000.

-Broj kuća koje će biti dodeljene zavisiće, pre svega,od visine opredeljenih sredstava, rejona, realne ponude takvih kuća i od zainteresovanosti. U Srbiji neretko tri generacije žive pod istim krovom, pa će ovaj program biti namenjen mladima koji nameravaju da se osamostale, zasnuju sopstvenu porodicu i poljoprivredno gazdinstvo. Takođe, kuće ćemo ponuditi i mladim nezaposlenim stručnjacima: agronomima, veterinarima, lekarima, stomatolozima… Ali ne zaboravljamo i one mlade ljude koji sada ne žive na selu, a imaju nameru da se okušaju kao budući savremeni poljoprivrednici, rekao je Krkobabić.

Kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije ministar Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić sastali su se u Novom Sadu sa predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine Radislavom Jovanovim i razgovarali su o usvojenom programu preporoda zadrugarstva, čiji se početak realizacije očekuje krajem marta ove godine.

Ostavite komentar