Protest poljoprivrednika zbog đubriva 2. februara

 

Nakon čekanja više od dva meseca i par sastanaka sa Ministarstvom poljoprivrede, UPP „Stig“ sa poljoprivrednicima iz Braničevskog okruga je rešilo da svoje nezadovoljstvo u vezi sa trenutnom situacijom sa azotnim đubrivom izrazi protestom poljoprivrednika u sredu 2.0.2022 sa početkom u 9:00 u mestu Bratinac, saopštilo je ovo udruženje.

 

ČITAJTE I: Nedimović: U Srbiji dovoljno veštačkog đubriva, cena ce još padati

 

 

Protestna vožnja će ići od Bratinca kroz centar Požarevca i završiće se na Beogradskom putu tj. kod NR pumpe pre mosta na Moravi, gde će se poljoprivrednici okrenuti i nakratko zablokirati put u znak protesta.

-Ovim putem pozivamo sve poljoprivrednike koji su nezadovoljni da nam se priključe u borbi za naša prava i razumne cene azotnih đubriva, navodi se u objavi na društvenim mrežama.

Predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Stig“ Nedeljko Savić izjavio je pre par dana da su od ministra poljoprivrede Srbije Branislava Nedimovića tražili da obezbedi mineralno đubrivo ureu po ceni ne višoj od 650 evra po toni i da su odbili njegovu  ponudu da se beskamatnim kreditom zaduže da bi kupili đubrivo po 850 do 1.000 evra po toni.

-Nedimović nam nudi kredit da kupimo đubrivo umesto da nudi đubrivo po razumnim cenama, ne višim od 100 odsto u odnosu na proleće prošle godine kada je bilo 330 evra po toni, a sada je od 850 do više od 1.000 evra, rekao je Nedeljković za Betu.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 
 
 

Dodao je da ta Nedimovićeva ponuda „nije ništa jer su poljoprivrednici i bez te ponude mogli da se zaduže po kamati od tri odsto, ali da taj dug mora da se vrati, pa država ništa skoro nije pomogla“.

Piše: S. K.

Izvor: Agrosmart

Ostavite komentar