Prvi Berry Business Forum na Beogradskom sajmu

 

Na Beogradskom sajmu 6. i 7. oktobra 2021. godine biće održan Prvi Berry Business Forum.

Ova specijalizovana konferencija, na kojoj će biti prisutno 120 plantažera iz oblasti bobičastog voća – borovnice, maline i jagode, u organizaciji je Agro Belgrade-a, Ambasade Kraljevine Holandije i USAID-ovog projekta za konkurentnu privredu.

Prvi dan rezervisan je za konferenciju koja će obuhvatiti teme vezane za tržište, sadni materijal, klimatske promene i finansije. Drugi dan, 7. oktobar predviđen je za praktičnu razmenu znanja tokom organizovane posete plantaži borovnica.

Forum će otvoriti Velimir Stanojević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Suzan Fric, direktorka misije USAID-a u Srbiji i Joost Reintjes, ambasador Kraljevine Holandije.

Cilj ovaj poslovnog skupa je skretanje pažnje srpske javnosti i internacionalnih kupaca na potencijal domaće proizvodnje bobičastog voća i na potrebu za integrisanjem na domaćem i međunarodnom tržištu.

Uz prisutvo srpskih i regionalnih uzgajivača, domaćih i međunarodnih stručanjaka, distrubutera i dobavljača modernih tehnologija, forum će biti odlična prilika za umrežavanje i razmenu znanja i iskustava predstavnika rastuće industrije bobičastog voća.

Izvor: Domaćinska kuća

Ostavite komentar