Raspisan javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisalo je 15. aprila 2024. godine Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla za 2024. godinu.

 

 

ČITAJTE I: Raspisan javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal 2024. godine

 

 

Ovim pozivom opredeljena su sredstva za kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne tovne krave i bikove, kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve, kvalitetne priplodne krmače i nerastove, roditeljske kokoške teškog tipa, roditeljske kokoške lakog tipa, roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana i kvalitetne priplodne matice riba pastrmke.

Foto: Pixabay

Pravo na ove podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinsva koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koji su u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršili obnovu registracije za 2024. godinu za:

  1. Najviše 300 kvalitetnih priplodnih mlečnih krava
  2. Najmanje 30 kvalitetnih priplodnih ovaca ili ovnova, a za područja sa otežanim uslovima rada za najmanje 10
  3. Najmanje 10 kvalitetnih priplodnih koza ili jarčeva, a za područje sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi najmanje 5
  4. Najmanje 10 kvalitetnih priplodnih krmača ili nerastova

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

Zahtevi se podnose u periodu od 15. aprila do 15. maja 2024. godine preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji.

Tekst Javnog poziva možete preuzeti OVDE.