Razvojni fond AP Vojvodine spreman za nastup na 90. međunarodnom poljooprivrednom sajmu u Novom Sadu

 

Tradicionalni 90. međunarodni POLJOPRIVREDNI SAJAM u Novom Sadu održaće se od 20-26.05.2023.godine. Razvojni fond AP Vojvodine  i ove godine će učestvovati na toj svetski priznatoj manifestaciji.

 

 

 

ČITAJTE I: Intervju: Direktor RFV Goran Savić o izazovima na tržištu finansijskih usluga

 

 

 

Kao i prethodnih godina, Razvojni fond će svoj nastup na Sajmu organizovati sa štanda Pokrajinske vlade. Svi zainteresovani biće u prilici da prilikom  posete štandu Fonda, dobiju sve relevantne informacije vezane za proizvode Fonda koji su trenutno u ponudi na tržištu  i isto tako da se dodatno informišu o svemu što krasi jednu takvu instituciju kao što je Razvojni fond.

Na Sajmu će Razvojni fond predstaviti široku paletu svojih kreditnih proizvoda namenjenih kako poljoprivrednicima tako i privrednicima i preduzetnicima. Poseban fokus biće usmeren ka kreditima za nabavku nove i polovne mehanizacije, za investicije u poljoprivredi, za kupovinu poljoprivrednog zemljišta kao i za IPARD podsticaje.

 

Posetioci će moći i da upoznaju sve pogodnosti kreditne linije za finansiranje klimatski održivih investicija, s’ obzirom na to da se sve veća pažnja poklanja uštedi energije, unapredjenju energetske efikasnosti, smanjenju emisije štetnih gasova kao i sve većem korišćenju obnovljivih izvora energije.

Potencijalno zainteresovanim posetiocima bi mogle biti interesantne i kreditne linije za turizam i etno turizam, koje je Fond razvio sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, gde pomenuti Sekretarijat u jednoj liniji subvencioniše celokupnu kamatu, dok u drugoj refundira 8-12% iznosa kredita.

Svojom kreditnom politikom koja se ogleda u rokovima otplate do 7 godina, periodom mirovanja do 24 meseca, povoljnim kamatnim stopama, Razvojni fond AP Vojvodine je medju najpovoljnijim finansijskim institucijama na tržištu koje se bave kreditiranjem krajnjih korisnika, a bez sumnje najpovoljnija institucija što se tiče kreditiranja poljoprivrednika.

Razvojni fond APV pred sebe uvek postavlja najviše ciljeve, što podrazumeva da se uvek ide brže i bolje napred i da se u što većoj meri zadovolje potrebe privrednih subjekata i poljoprivrednika sa teritorije Vojvodine.

Na predstojećem Sajmu Razvojni fond AP Vojvodine predstaviće konkursne linije za poljoprivrednike, pravna lica i preduzetnike.

Za registrovana poljoprivredna gazdinstva:

 • Konkurs za dugoročne kredite za poljoprivredu;
 • Konkurs za dugoročne kredite za kupovinu poljoprivrednog zemljišta;
 • Konkurs za nabavku poljoprivredne mehanizacije;
 • Konkurs za dugoročne kredite za razvoj seoskog turizma subvencionisan od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam;
 • Konkurs za dugoročne kredite za razvoj turizma sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam;
 • Konkurs za dugoročne kredite za investicije u okviru IPARD programa;
 • Konkurs za kratkoročne kredite za obrtna sredstva u poljoprivredi;
 • Konkurs za dugoročne kredite za finansiranje klimatski održivih investicija;

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

Za pravna lica i preduzetnike:

 

 • Konkurs za dugoročne kredite za investiciona ulaganja;
 • Konkurs za dugoročne kredite za trajna obrtna sredstva;
 • Konkurs za kratkoročne kredite za obrtna sredstva;
 • Konkurs za dugoročne kredite za razvoj turizma subvencionisan od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam;
 • Konkurs za dugoročne kredite za razvoj turizma sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam;
 • Konkurs za dugoročne kredite za investicije u okviru IPARD programa;
 • Konkurs za dugoročne kredite za finansiranje klimatski održivih investicija;

Sve detaljnije informacije će se moći dobiti na štandu Razvojnog fonda, na sajtu www.rfapv.rs  ili na telefon 021/454334.