Rekovac: Stanje i perspektiva proizvodnje mleka u Srbiji 25. oktobra

 

Veliki skup posvećen stanju i perspektivama proizvodnje mleka u Srbiji biće održan 25. oktobra u Domu učenika u Rekovcu.

Otvaranje skupa planirano je za 10 časova, kada će se okupljenima obratiti Aleksandra Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede, Rade Jovanović, direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, i Ljubiša Stevanović, direktor Srednje pojoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu.

 

 

ČITAJTE I: Iz ugla proizvođača: Iz mlečnog govedarstva izaći će svako ko može

 

 

Učesnici skupa će, između ostalog, imati priliku da čuju iskustva iz Austrije vezana za edukaciju proizvođača mleka, a biće predočeni i rezulatati u sprovođenju odgajivačkih programa u govedarstvu u Srbiji. Govoriće se i o finansijskoj isplativosti proizvodnje mleka u Srbiji, aktuelnoj situaciji vezanoj za otkup sirovog mleka, kao i perspektivama prerade mleka.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

Učesnici skupa će moći da čuju nešto više i o primeni novih tehnologija u oblasti genetike u cilju unapređenja proizvodnje mleka. Govoriće se i o dijagnostici i metodama za prevazilaženje reproduktivnih problema kod mlečnih krava u cilju postizanja profitabilnije proizvodnje mleka. Učesnicima će, takođe, biti predočene i kritične tačke u proizvodnji mleka i mogućnosti njenog unapređenja u cilju postizanja veće konkurentnosti.

Skup organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodopirvrede, Institut za primenu nauke u poljoprivredi, PSSS i Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika u Rekovcu.