Savetovanje o savremenoj proizvodnji povrća 11. februara u Novom Sadu

 

Vojvođansko društvo povrtara poziva sve zainteresovane na XXII savetovanje pod nazivom „Savremena proizvodnja povrća“ koje će biti održano u subotu, 11. februara 2023. godine u velikoj sali i holu Master centra Novosadskog sajma s početkom u 9:00 h.

 

 

ČITAJTE I: Kruščićki beli luk porodice Ivanović

 

 

 

Vojvođansko društvo povrtara, akademijski Odbor za selo srpske akademije nauka i umetnosti i kongresni centar „Master“ Novosadskog sajma tradicionalno organizuju XXII savetovanje na zahtev proizvođača povrća, kolega agronoma, stručne i naučne javnosti. Brojni problemi koji prate proizvodnju povrća, ali i svetli primeri, dovoljno su dobri razlozi da se na samom početku ove proizvodne godine okupe povrtari iz cele Srbije i regiona.

Savetovanje je prilika da se na jednom mestu okupe proizvođači povrća, udruženja povrtara, predstavnici zadruga, vodećih domaćih i inostranih firmi, čiji su proizvodni programi u vezi sa proizvodnjom povrća na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru, predstavnici medija i renomirani stručnjaci iz ove oblasti. Cilj okupljanja je unapređenje povrtarske proizvodnje – pravilnom i pravovremenom agrotehnikom, pravilnim izborom najproduktivnijih sorti i/ili hibrida povrća, kao i sprovođenjem redovnih mera nege, zaštite od prouzrokovača bolesti, štetočina i korova. Važan deo manifestacije je izložba povrća gde će se predstaviti udruženja povrtara, zadruge i profesionalni proizvođači s svojim proizvodima.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

Unapređenje sopstvene proizvodnje, bilo za domaće tržište ili za izvoz, jedino je moguće uraditi stalnim praćenjem novina na manifestacijama kao što je ova.

Ulaz na sajam, izložbu povrća i savetovanje je slobodan!

 

Program rada:

 

9.00 Prijava učesnika i preuzimanje materijala

10.00 Svečano otvaranje XXII naučno-stručnog skupa „Savremena proizvodnja povrća“

10 30 Šmek-komerc-generalni sponzor XXII savetovanja povrtara

I blok predavanja

10.45 Žarko Ilin: Stanje u proizvodnji povrća u Srbiji i pravci daljeg razvoja.

11.15 Bojan Miletaski: Nove tehnologije u navodnjavanju sa RDI.

11.35 Maja Sudimac, Miroslav Ivanović: Koncept održive proizvodnje povrća u svetlu ukidanja brojnih aktivnih materija u EU i Srbiji.

12.00 pauza

 

II blok predavanja

12.30 Slobodan Vlajić, Maja Ignjatović: Fitoplazme i povrće – da li ima rešenja?

13.00 Tatjana Veselinović: Mere kontrole lisnih vaši u povrću.

13.30 Boško Jezerkić: Kontrola i suzbijanje moljaca u kupusnjačama i krompiru

14.00 diskusija

 

8 00 – 15 00 – predstavljanje firmi i izložba povrća u holu na i spratu Master centra Novosadskog sajma.