SUMP bira poljoprivrednika budućnosti

Izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika u Srbiji, pod nazivom „Poljoprivrednik budućnosti“ ododržaće se u subotu, 26. septembra od 16 sati. Reč je o izboru najboljeg – najperspektivnijeg mladog poljoprivrednika u Srbiji, koji će poneti laskavu titulu „Poljoprivrednik budućnosti“.

Skup organizuje SUMP – Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika, sa željom da se poljoprivrednim proizvođačima na jednom mestu pruže sve relevantne informacije, kako o merama subvencionisane podrške republike i pokrajine, tako i o ponudi najznačajnijih  kompanija.

Cilj nagrade za mlade poljoprivrednike je da podstiče pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika, te da identifikuje delatnosti koje karakterišu inovacija, održivost i tržišna orijentiranost.

Obavezni kriterijiumi su da poljprivrednik ima do 40 godina starosti i da ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu

Kriterijumi za bodovanje su inovativnost i održivost.

Inovacija može uključivati radne ili organizacione metode, uvođenje novih oblika tehnologije koji donose promene u odnosu na postojeću tehnologiju. Inovacija se takođe može sastojati od prilagođavanja ili modernizacije tradicionalne tehnologije.

Inovacija mora biti ekonomski i/ili društveno održiva i imati izvesnu dugovečnost i treba izdržati ispit vremena kako bi imala učinak, umesto da se pojavi i nestane u kratkom vremenskom periodu.

Na platou ispred Tržnog centra BIG u Novom Sadu, gde će ovaj skup i biti organizovan, posetioci će biti u prilici da vide izložbu poljoprivredne mehanizacije, prisustvuju predstavljanju finansijskih institucija u poljoprivredi i izlaganju firmi koje su činioci poljoprivrede u Srbiji.

Ostavite komentar