U Beogradu dodeljene nagrade najboljim domaćim etno brendovima

 

U prisustvu predstavnika državnih institucija, privrede, zadrugarstva i medija, u prostorijama Zadružnog savaza Srbije dodeljene  su  nagrade „Etno brend godine“ najboljim domaćim firmama, zadrugama i poljoprivrednim gazdinstvima.

 

 

ČITAJTE I: Mirela Mitrić i Goran Eror dobitnici novinarske nagrade Novosadskog sajma „Petar Pera Davidović”

 

 

Ova prestižna nagrada dodeljena je po četvrti put u cilju afirmacije i promocije kvalitetnih domaći proizvoda i usluga koji čine deo naše tradicije i koji po kvalitetu ne zaostaju za konkurencijom iz sveta. Nagradu Etno brend godine dobilo je 14 firmi, zadruga i gazdistava, a Zadružnom savezu Srbije istovremeno je održana i izložba sa degustacijom nagrađenih proizvoda, koja je privukla veliku pažnju posetilaca.

-Zadružni savez Srbije je jedan od osnivača Sajma „Etno hrane i pića“ koji se na Beogradskom sajmu održava već duži niz godina  na kome se mali i srednji proizvođači okupljaju i tu za većinu njih prestaje kontakt  sa potencijalnim kupcima u glavnom gradu Srbije, a koji bi zadovoljni onim što su probali i kupili želeli to ponovo da nabave, kaže predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović.

On vidi priliku da u tom međuprostoru oko sajma podele nagrade, i da se mali proizvođači udruže u zadruge. Po njegovim rečima mali proizvođač može da stekne jedan kontinuirani zadružni proizvod, i bilo bi idealno da bude namenjen izvozu, i to je naša ideja, a druga ideja je da su otvorili zadružni šou rum (show room) “Čarobni plodovi”,   koji se  nalazi u dvorištu zgrade Zadružnog saveza.  Zadatak je da se mali poljoprivredni proizvođači iz raznih krajeva Srbije sa objedinjenom ponudom približe ogromnom tržištu Beograda.

-Drago mi je danas vidim koliko lepota i ćarobnih darova i plodova naša Srbija ima, i upravo je to na čemu mi volimo da potenciramo u Ministarstvu poljoprivrede, a to je nemojmo da prodajemo sirovinu, nego gotovi proizvod. Malim proizvođačima naših tradicionalnih specijaliteta treba pomoći od uzgoja, preko proizvodnje, pa sve do plasmana proizvoda kako na naše, tako i na strano tržište, istakla je Ivana Popović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede,koja je tom prilikom uručila nagrade.

Nagradu su dobili proizvođači iz svih oblasti poljoprivrede: Poljoprivredno stočarska zadruga Moravka iz Kaone, industrija mesa Kosanović iz Sremske Mitrovice, poljoprivredno gazdinstvo Vojnović Kuzmin, poljoprivredna zadruga Zlatni ram 031 iz Arilja, Poljoprivredno turističaka zadruga “Etno selo, Stara Planina, Poljoprivredna zadruga “Darovi rtnja”  i mnogi drugi.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

Zahvalnice su dobili: Zemljoradnička zadruga”Seme”- Rajac, Turisitička organizacija Beograd, Institut za povrtarstvo, Smederevska Palanka, PG Ljuba Janković, sušeno voće, Poljoprivredno gardinstvo Aronija Marjanović.

Izvor: Domaćinska kuća

Autor: Svetlana Kovačević