U toku je Konkurs za izbor najboljeg turističkog sela na svetu

 

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić pozvala je sve lokalne samouprave koje se identifikuju u oblasti razvoja ruralnog turizma da se prijave na konkurs za izbor najboljeg turističkog sela Srbije u 2022. godini.

Matić je tim povodom istakla da i ove godine, imajući u vidu da je godina iza nas bila veoma uspešna i da je Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih sela, nastojimo da svet prepozna atrakcije naših ruralnih destinacija koje na najbolji način oslikavaju autentičnost naše kulture.

 

ČITAJTE I: Život Šokaca smešten u etno kuću „Mali Bodrog“

 

Ona je objasnila da se ovim konkursom podstiče razvoj inovacija i preduzetništva, unapređuje turistički proizvod i način života zajednice, kao i promocija prirodnih i kulturnih resursa sela u Srbiji.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 
 

Svetska turistička organizacija UN (UNWTO) raspisala je konkurs za izbor najboljih turističkih sela (The Best Tourism Villages) u nameri da se na taj način identifikuju najbolji primeri inovativnog razvoja i pristupa turizmu u ruralnim oblastima, sa osnovnim ciljem da turizam postane jedan od pokretača ruralnog razvoja i blagostanja zajednice.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i uslovima konkursa nalaze se na LINKU

Ostavite komentar