Uhapšeno 11 osoba zbog sumnje prevare sa subvencijama

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala i PU u Šapcu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i Osnovnim javnim tužilaštvom u Šapcu, u koordinisanoj akciji na teritoriji Šapca, Beograda, Novog Sada i Bačke Palanke, uhapsili su 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela prevara, saopštio je MUP Srbije.

 

ČITAJTE I: Novi Bečej: Krađa veštačkog đubriva

 

 

Uhapšeni su Lj. V. (1979) iz Tabanovića, D. K. (1954) iz Bačke Palanke, N. P. (1987) iz Pocerskog Metkovića, I. V. (1999) iz Tabanovića, M. S. (1992) iz Glušca, J. O. (1989) iz Šapca, M. P. (1984) iz Pocerskog Metkovića, N. J. (1999) iz Jevremovca, S. J. (1994) iz Jevremovca, T. S.  (1992) iz Novog Sada i S. U. (1992) iz Novog Sada, dok se za još dve osobe traga.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, Lj. V., D. K. i osoba za kojom se traga, terete se da su, od decembra 2020. do januara 2021. godine, obezbeđivali falsifikovanu konkursnu dokumentaciju ostalim osumnjičenima prilikom ostvarivanja prava na subvencije za mlade poljoprivrednike, na osnovu koje su od Uprave za agrarna plaćanja neosnovano ostvarili pravo na subvencije u iznosu od 10.239.675 dinara, i za taj iznos oštetili  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odnosno budžet Republike Srbije.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Izvor: MUP Srbije

Ostavite komentar