Robot za vinograde i voćnjake

 

Ima li robota za branje jabuka koji oponaša pokrete ljudskih ruku i prepoznaje i skuplja samo zdrave plodove? Ima! I to ne samo za jabuke već robota koji može da radi u vinogradima, pa čak i u gusto zasađenim voćnjacima, a uskoro će ući i maslinjake!

I baš takvog robota, premijerno, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu predstavlja Agrouniverzal Gornji Milanovac, generalni zastupnik poljoprivrednog robota za vinograde i voćnjake Slopehelper za Srbiju.

 

 

ČITAJTE I: Nastup kompanije KITE DOO na 90. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

 

 

Ukratko, 100 odsto električni i 100 odsto autonomni robot Slopehelper radi pomoću veštačke inteligencije. Ima sopstvenu meteorološku stanicu i o uslovima rada obaveštava operatera koji može da bude udaljen i 500 kilometara. Na aplikaciji TeriAIR na mobilnom telefonu operater robotu daje instrukcije – kad da počne i kad da završi rad, a ovaj robot može da radi i do 14 sati bez interneta, satelitskog signala i Globalnog navigacionog satelitskog sistema. Za punjenje baterije potrebno je osam sati.

Ovaj robot može da secka grane, cveće, zamenjuje drljaču, ima trimer, podesive pokretne police, prednji utovarivač i utovarivač korpi, horizontalni i vertikalni rezač, običnu i bočnu kosilicu za travu. Kad je reč o prskalici, robot efikasno radi i u veoma vetrovitim uslovima.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

Ima priključke za đubrenje i za proređivanje cvetova. Robot je težak 1.600 kilograma, a zavisno od priključnih mašina koje se dodaju i kojih je u ponudi 15, njegova težina može da dostigne najviše 3,5 tone. I pored toga, zahvaljujući gumenim gusenicama, robot ostavlja trag kao i mali traktori.

Cena osnovnog robota je 68.000 evra

Ukoliko se neko odluči da kupi izloženog robota, po završetku Sajma moći će odmah da ga preuzme, a ostali će na to morati da čekaju 60 dana. Cena osnovnog robota je 68.000 evra, a ako se kupe svi priključci cena je 200.000 evra.