Uredba o utvrđivanju godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2022. godinu

 

Vlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donela Uredbu o utvrđivanju godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2022. godinu.

 

ČITAJTE I: Prepolovljen stočni fond u Srbiji

 

 

Ovom uredbom se pomaže rad subjekata u stočarstvu, (odgajivačkih organizacija), koje sprovode odgajivačke programe u cilju ispunjavanja ciljeva predviđenih odgajivačkim programima, a koji su od interesa za razvoj stočarstva u Republici Srbiji.

Odgajivački program ima za cilj da unapredi genetski potencijal domaćih životinja, u cilju povećanja produktivnosti i proizvodnje, pre svega veće i kvalitetnije proizvodnje mesa, mleka, jaja, vune, meda i drugih pčelinjih proizvoda, kao i proizvoda akvakulture.

Kontinuirano sprovođenje odgajivačkih programa, po vrstama/rasama domaćih životinja neophodno je kako bi se stvorili tržišni viškovi koji bi se plasirali na inostrano tržište i zadovoljile potrebe domaćeg tržišta za kvalitetnim i zdravstveno bezbednim proizvodima animalnog porekla.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 
 

Uredbu o utvrđivanju godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2022. godinu možete preuzeti – ovde

Ostavite komentar