Veliki broj izlagača na Poljoprivrednom sajmu poručio: Vidimo se sledeće godine

 

Međunarodni poljoprivredni sajam održan je od 18. do 23. maja, a trajao je dan kraće u odnosu na prošlogodišnji.

Okupio je više od 1200 izlagača, 10 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, i to iz Srbije i još 40 zemalja. Ove godine 91. međunarodni poljoprivredni sajam, nosilac oznake „Najbolje iz Vojvodine“ imao je snažnu podršku Evropske unije koja je bila Partner priredbe. Tokom šest dana održani su svi do sada poznati segmenti najvećeg događaja posvećenog agraru, na ovim prostorima, a bilo je i noviteta.

 

 

ČITAJTE I: Fabio Riči: EIMA je fabrika inovacija koje vode ka održivoj poljoprivredi

 

 

Na velikom štandu Italije, zahvaljući beogradskoj kancelariji Italijanske agencije za spoljnu trgovinu ICE/ITA, svoje proizvode predstavilo je 11 kompanija. Neke od njih nastupile su prvi put dok druge imaju sajamski staž duži od dve decenije.

Foto: Agroportal.rs

-Ovo je zaista popularan sajam u ovom delu Evrope i zato smo odlučili da dođemo. Organizacija je vrhunska. ICE nas je snažno podržao i priredio jedan elegantan štand. Sajam je odličan i nadamo se rezultatima. Proizvodimo najsavremenije mašine za voćarstvo i povrtarstvo, rekao je Marko Gumina iz Tifone SRL.

Prerada je važan sektor u proizvodnji hrane te je i AL.MA. SRL Packaging and Packaging machinery predstavila svoj portfolio.

Foto: Agroportal.rs

-Konstruišemo  mašine za proizvodnju sveže  testenine. Karakteriše nas visok kvalitet i naglašena inovativnost. Reč je o mašinama za laminiranu testeninu, potom ekstrudiranu kao i za njoke.  Vodeća smo  kompanija u svetu za termoformiranje i za pakovanje sveže testenine i drugih prehrambenih proizvoda. Sajam u Novom Sadu ocenjujemo kao izuztenu poslovnu priliku, reči su Laure Ferari, predstavnice ove italijanske firme.

Iz Bolcana došla je Agritura da predstavi biološke preparate za zaštitu životinja od mušica i insekata tokom boravka na paši.

Foto: Agroportal.rs

-Sajam je izuzuzetan, mnogi se interesuju za naše proizvode jer su krajnje inovativni, a ekološki potpuno bezbedni. Idemo napred, poručio je dr Mihael Beikirher.

Prolaskom kroz Halu 1 bilo je primetno da je veliki broj posetilaca zastao na štandu firme Kararo, da proba kacigu.

Foto: Agroportal.rs

-Hteli smo da izbacimo novi proizvod za zaštitu prilikom tretiranja, odnosno prskanja u poljoprivredi. Uradili smo kacigu u saradnji sa italijanskom firmom  Kasko. Ova kaciga je pre svega komotnija, kompaktnija i mnogo lakša. Ima dva filtera, ventilator i litijumsku bateriju čija autonomija je osam sati, a tri sata se puni. Zaštita je 100 odsto, objasnio je Goran Savić.

Foto: Agroportal.rs

Neda Teofanov iz Unitek-a rekla je da je ova firma preko ICE-a izlagač dugi niz godina na novosadskom Poljoprivrednom sajmu i da je ova saradnja  savršena. Sem na Novovosadskom sajmu, Unitek prisustvuje i na raznim savetovanjima i kongresima koje ICE organizuje.

Sorma je italijanska firma koja je prošle godine proslavila 50 godina postojanja.

Foto: Agroportal.rs

-Inače, to je jedina firma u svetu koja ima svoje kalibratore, vage, mašine i materijal za pakovanje. Prezadovoljan sam što sam njihov predstavnik jer uvek imam dobar servis i sve se lako rešava kada je sva oprema od jednog proizvođača, rekao je Dušan Đorđevoić.

Foto: Agroportal.rs

-Proizvodimo mašine kao što su drobilice, prskalice, sušare, ljuštilice za orašasto voće poput lešnika i oraha. Takođe smo i proizvođači lešnika. Dolazak na ovaj sajam je odlična stvar jer nam je to na neki način ulaznica na ovo tržište, kazao je Roberto Guazaroto iz firme Giampi.

Foto: Agroportal.rs

Nobili je čuvena kompanija nastala 1965. godine, a u Srbije je prisutna pola veka.

-Nobil se ove godine predstavlja sa mašinama za zaštitu bilja, atomizerima i sa mulčevima koji služe za usitnjavanje biljnih ostataka nakon rezidbe. Uz tradiciju uvek mora da postoji i inovativnost, poručio je Nikola Nadlački.

Prema evidenciji Novosadskog sajma, u organizovanim dolascima, Sajam su posetili članovi zadruga – ratari, stočari, proizvođači voća i povrća, članovi udruženja poljoprivrednih proizvođača, đaci, studenti, zaposleni iz preduzeća koja su u oblasti agrara i srodnih delatnosti, iz Srbije ali i regiona, odnosno Evropske unije.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

Najveću poljoprivrednu sajamsku manifestaciju na Zapadnom Balkanu posetile si i brojne privredne, naučne i političke delegacije iz Srbije, Argentine, Češke, Španije, Italije…

Ostali su osmesi, rukovanja, prijateljstva i poruka: „Vidimo se sledeće godine“.

Piše: Jasna Bajšanski