Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog Istoka

 

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) predstaviće  “Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog Istoka – Ujedinjeni arapski emirati i Saudijska Arabija” na vebinaru  koji će biti održan u utorak, 12. aprila od 12:00 – 13:30 časova na Zoom platformi.

Zoom platforma, link za registraciju je OVDE 

Autor “Vodiča za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog Istoka – Ujedinjeni arapski emirati i Saudijska Arabija” je Julka Toskić, director AgroBrand.

 

ČITAJTE I: Cene voća u Srbiji ne prate svetske

 

 

 Vebinar se organizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, a u okviru projekta „Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope“, čiji je cilj pružanje podrške domaćim kompanijama u pristupu novim tržištima i jačanju konkurentnosti poljoprivrednog i prehrambenog sektora.

Vebinar je namenjen proizvođačima i izvoznicima svežeg voća i povrća iz regiona, koji žele da saznaju više o izvoznim mogućnostima i plasmanu na globalno značajnom i brzorastućem tržištu Bliskog istoka.

Eksperti iz oblasti izvoza i plasmana na tržište Bliskog istoka će na ovom panelu pružiti učesnicima sve aktuelne informacije u vezi tržišta hrane u UAE i Saudijskoj Arabiji: trendovima, perspektivama online prodaje, savete za dizajn i obeležavanje maloprodajnog pakovanja i upoznati ih sa ključnim koracima u procesu izvoza svežeg voća i povrća. Po završetku izlaganja, učesnici će imati priliku da postave pitanja I pokrenu diskusiju sa govornicima o svim izazovima i nedoumicama koje imaju prilikom planiranja izvoza voća i povrća na ovo tržište.

Tržišta Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije smatraju se ne samo velikim uvoznicima hrane za sopstvene potrebe, imajući u vidu da 90 odsto hrane nabavljaju iz uvoza, već i ulaznim tržištima preko kojih se realizuje dalji izvoz za druge zemlje regiona. Poslednjih godina, tržište Bliskog istoka se suočava sa povećanom potražnjom za hranom iz uvoza usled značajnog porasta broja stanovnika, ograničenih lokalnih resursa, rasta BDP po glavi stanovnika a time i kupovne moći, ali i promena u prehrambenim navikama i sve veći fokus potrošača ka zdravijoj ishrani.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 
 
 

Registracija za događaj je besplatna i može se uraditi  do 11. aprila za učestvovanje na radionici putem sledećeg linka:

https://fao.zoom.us/meeting/register/tJItc-CoqjgvHtRZwaKahbOBplFzhmsxDXKS

Nakon registracije dobićete mejl sa potvrdom prijave i linkom za uključivanje na radionicu.

Priredila: J.B.

Ostavite komentar