XIII Državni pčelarski sajam, 12. i 13. februara 2022. Beogradu

 

U hali 2 Beogradskog sajma 12. i 13. februara 2022. godine održaće se XIII Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem u organizaciji SPOS-a. Ulaz za građane potrošače pčelinjih proizvoda je i dalje besplatan, kao i ulaz za članove SPOS-a (obavezno poneti ID karticu SPOS-a koja je besplatna ulaznica, ali morate biti član za 2022. godinu kako bi vam ID kartica bila aktivna), a ulaz za pčelare koji nisu u SPOS-u je 350 dinara za jedan ulazak.

Posetioci će imati priliku da kupe med I druge pčelinje proizvode, neće izostati ni štandovi sa pčelarskom opremom kao ni stručna predavanja za pčelare.

Sem toga, nedelja, 13. februar, rezervisana je za predstavljanje inovacija u pčelarstvu. Reč je o takmičarskom delu sajma, a glavni kriterijumi za ocenjivanje inovacija biće:

  1. Jednostavnost primene u praksi;
  2. Unapređenje ekonomičnosti pčelarenja inovacijom

Pobednicima ovog takmičenja biće uručeni pehari SPOS-a za prvo, drugo i treće mesto.

Najbolji inovator dobija i besplatni štand na Pčelarskom sajmu u Celju u Sloveniji 2022. godine.

U SPOS-u napominju da se sve prijave za najbolju inovaciju šalju na mejl predsednika Komisije za ocenjivanje inovacija, Dejana Miloševića iz Požarevca (pcelar.milosevic@gmail.com), ili poštom na njegovu adresu: selo Drmno, 12208 Kostolac, najkasnije do 31. decembra 2021. godine. Kontakt telefon: 063/221–501. Prijava inovacije treba da sadrži kratak tehnički opis, fotografije ili video snimak. Sve inovacije doneti na sajam najkasnije u nedelju 13. februara 2022. godine do 9 sati.

Opširnije informacije o XIII Državnom pčelarskom sajmu možete pročitati na sajtu SPOS-a

Piše: J. Bajšanski

Ostavite komentar