Za kvalitet unapred ugovarati sadni materijal

 

Relativno lepo vreme omogućuje da se sadnice voća još sade iako je kraj novembra. Brojne su prednosti jesenje sadnje u odnosu na prolećnu.

S jeseni posađene sadnice bolje se primaju i odmah u proleće započinju vegetaciju.

-Naš rasadnik počinje tradiconalno sa prodajom sadnica. Spremili smo široku paletu voćnih vrsta i sorti dodatno obogaćeno vrstama ukrasnog bilja iz sospstvene proizvodnje. Prodaja ide dosta dobro a imali smo sreću sa lepim vremenom za sadnju, rekao je profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu Nenad Magazin.

Njihov rasadnik je okrenut koštičavom, jabučastom i jezgrastom voći i prepozunatljivi su po kod proizvođača koji su njihovi verni kupci.

-Veliko interesovanje je za kajsiju, šljivu, krušku i dunju, a poznati smo po kalemljenom lešniku i orahu a veliki su upiti i za kalemove vinove loze pogotovu za naše sorte.

Veliki kupcima će isporučiti kalemove ove jeseni tj. sada, a za maloprdodaju će najveći deo isporučiti na proleće.

 

ČITAJTE I: Kada i kako uraditi đubrenje šljiva?

 

 

Preporučuju da se sadni materijal naruči blagovremeno tj. na vreme i planirati 2, 3 godine unapred i tada ste sigurni da ćete imati kvalitetan sadni materijal.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 

 

-Sve se više proizvođača okreće ovom načinu ugovaranja sadnog materijala jer ga se u svakom momentu u Srbiji može naći dosta ali je diskutabilan kvalitet posebno ako vam trebaju veće količine, zaključio je Magazin.

Izvor: RTV

Ostavite komentar