Za preduzetnike, mikro i mala preduzeća iz sektora prehrambene industrije 40.000 USD

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja raspisisala je javni poziv za učešće u Programu podrške razvoju poslovanja, koji se sastoji od finansijske i nefinansijske podrške preduzetnicima, mikro i malim preduzećima iz sektora prehrambene industrije. Program podrazumeva dodelu bespovratnih sredstava, pružanje stručne podrške, profesionalnih usluga i dodatnu edukaciju u cilju unapređenja poslovanja, zapošljavanja radnika, povećanja konkurentnosti i boljeg pozicioniranja na tržištu.

Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava u iznosu do 4.000 USD za nabavku opreme, softvera ili implementaciju relevantnih standarda i sertifikaciju.

Ukupan budžet programa je 40.000 USD, a projektom će biti odabrano najmanje 10 korisnika.
Pravo da se prijave imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije 1. januara 2018. godine i obavljaju delatnost na teritoriji opština Paraćin, Ćuprija, Despotovac i Rekovac. Takođe, potrebno je da posluju u sektoru prehrambene industrije i da je njihova pretežna delatnost proizvodnja ili prerada.

Potrebno je i da su u većinskom privatnom i domaćem vlasništvu, kao i da je osnivač privrednog subjekta istovremeno i zaposlen na neodređeno vreme u toj firmi.

Prijave sa pratećom dokumentacijom se podnose elektronskim putem na e-mejl adresu sme@redasp.rs sa naznakom „Prijava za učešće u Programu podrške razvoju poslovanja“. Prijave podnete putem pošte ili lično neće biti uzete u razmatranje.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 16. decembar 2020. godine. Konkursnu dokumentaciju možete preuzeti na sledećem linku.

Program je sastavni deo projekta „Podrška unapređenju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga“ koji finansira Vlada Norveške, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u okviru projekta „Podrška Kraljevine Norveške razvoju Zapadnog Balkana – Norveška za vas – Srbija“.

Izvor: eKapija

Ostavite komentar