Zrenjanin: Peti Banatski festival vina 18. maja u Gradskoj bašti

 

U Gradskoj bašti u Zrenjaninu vinoljupci će se u subotu 18. maja ponovo družiti sa vinarijama iz cele Srbije, uz goste iz regiona i sveta, na malom jubileju – petom izdanju Banatskog festivala vina.

Najlepši otvoreni gradski prostor u Zrenjaninu prošle godine je ugostio dešavanje koje je posetilo 2.500 hiljada ljudi, degustirala su se vina iz više od 50 vinarija u pratnji vrhunskih banatskih delikatesa, i sve to u najlepšem raspoloženju, po sunčanom danu i uz odličnu muziku.

 

ČITAJTE I: „Dani prokupca“ 10. i 11. maja u Prokuplju

 

 

Ove godine bi sve to trebalo da bude i nadmašeno, najavljuju organizatori, koji obećavaju Zrenjanincima i njihovim gostima još bolji provod u elegantnom prostoru Gradske bašte, uz vrhunska vina iz Šumadije, Srema, Župe, Subotice, Banata i drugih vinskih regija Srbije.

Foto: Pixabay

Početak festivala zakazan je za 17 sati, a sjajan vinski provod trajaće sve do 23 sata – kremasti šardonei, hrskavi grašci, mirisne tamjanike, moćni kabernei i voćni prokupci degustiraće se uz odličan muzički program i u prijatnoj gužvi koja će još jednom pokazati potencijal Zrenjanina kao grada u kome se slavi i poštuje vrhunsko vino.

Foto: Pixabay

Na početku festivala, nakon svečanog otvaranja, biće dodeljeni trofeji sa takmičenja za najbolje vino Banata.

Foto: Pixbay

U nastavku programa, atmosferu će oplemeniti nastupi Mihajla Mladenovića na akustičnoj gitari i muzika Gagić Big Benda sa prijateljima. The Quarantinos, bend koji izvodi muziku iz fimova Kventina Tarantina, nastupiće u 21 sati.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

Festival će pratiti i izložba autentičnih zalogaja u okviru manifestacije 24. Banatske vredne ruke.

Ulaz u festivalski prostor je slobodan, a za sve posetioce biće moguće iznajmljivanje čaša za degustaciju na ulazu Festivala.

Izvor: Vino & fino