Zrenjanin: Zemljoradnička zadruga “Mladenova Krajina” prinuđena da proda njive

 

Zemljoradnička zadruga „Mladenova Krajina“ iz Česterega raspisala je oglas za prodaju poljoprivrednog zemljišta putem licitacije. Na prodaju je ponuđeno oko 68 hektara njiva četvrte i pete klase, u katastarskoj opštini Čestereg, po početnoj ceni od 10.000 evra po hektaru.

Ponude se primaju do 15. oktobra, a istog dana biće i njihovo otvaranje.

– Imamo neke dugove i prinuđeni smo da prodamo zemlju. Nedavno nam je preminuo direktor, a ostalo je nas 14 zaposlenih i moramo da rešimo dugove i obezbedimo funkcionisanje zadruge – objašnjava za portal zrenjaninski.com vršilac dužnosti direktora zadruge Miroslav Todić.

Zemljoradničkoj zadruzi „Mladenova Krajina“ će, nakon prodaje, za koju ne sumnjaju da će biti uspešna, ostati 210 hektara.

– Zemlje za prodaju nema i verujemo da ćemo postići i veću cenu od početne. U selu i okolini ne može se naći ni jutro za prodaju, a kamoli ovako velika parcela – kaže Todić.

Dodaje i da ova godina nije bila loša što se tiče prinosa.

– U toku je berba kukuruza i prinosi neće biti loši, a imali smo i pšenicu, suncokret, semenski kukuruz. Ima još kolega koji će u penziju i verujemo da ćemo sa manje zaposlenih i bez dugova uspeti da opstanemo, iako imamo veliku konkurenicju i u selu i u okolini – dodaje Miroslav Todić.

Izvor: zrenjaninski.com

 

Ostavite komentar