Beograd: Prvi sajam posle godinu dana – „BeoPlant Fair“

Od 20. do 23. maja na Beogradskom sajmu održaće se 26. Međunarodni sajam hortikulture, sa njegovim već tradicionalnim pratiocima – 24. Izložbom lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“, 9. Izložbom baštenskih i parkovskih mašina „MotoplantExpo“ i 5. Izložbom organske proizvodnje „Organic Fest“.

Manifestacija će svečano biti otvorena u 20. maja u 12 časova u Hali 5 Beogradskog sajma. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je pokrovitelj i jedan od najaktivnijih učesnika ove manifestacije.

-Prva sajamska manifestacija, posle godine pauze uslovljene svetskom pandenijom, ima poseban značaj za Beogradski sajam, naš grad, kao i privredu i društvo u celini. Ponovo ćemo biti mesto susreta, okupiti verne posetioce, ljubitelje prirode i hortikulture, izlagače, proizvođače i predstavnike medija, naše saveznike u poslu koji podrazumeva umrežavanje, razmenu informacija i podršku, koja će nam sada, na ovom simbolično „novom početku“, biti značajna, navodi se u saopštenju.

„BeoPlantFair“ već godinama je zaštitni znak prolećnog sajamskog kalendara, mesto inspiracije i ideja za ozelenjavanje površina, uređenje terasa i balkona, kao i uređenje vrtova i sadnju u baštama.

Program sajma podeljen je u četiri celine:

Flora, uključuje sadne i semene materijale, dekorativne biljke, proizvodnju i preradu voća i povrća, sisteme zalivanja, staklene bašte, sredstva za prehranjivanje i zaštitu biljaka, biljnu farmaciju i kozmetiku.

Zeleni dizajn se bavi uređenjem enterijera i eksterijera, održavanjem bašti, parkova, šuma i dendro materijalom. Darovi prirode posvećeni su, kao što i maziv sugeriše, pečerkama, šumskim plodovima, medu i proizvodima od meda, lekovitom i aromatičnom bilju, dok Organik Fest posetiocima nudi organske proizvode i zdravu hranu uopšte, najlepši deo baštovanstva.

MotoPlantExpo tradicionalno okuplja proizvođače i distributere parkovkih i baštenskih mašina i opreme, male poljoprivredne, transportne i hortikulturne mehanizacije, mašina i alata za šumarsvo, zalivnih sistema i plastenika, alate i opremu za baštovansto i razne vrste materijala za uređenje bašti i vrtova.

Kako navode u saopštenju, posetioci će se susresti sa različitim oblastima hortikulture – uzgajanjem cveća i cvetnog materijala, proizvodnjom sadnica i semenskog materijala, voćarstvom, vinogradarstvom, pčelarstvom, gajenjem lekovitog bilja, uzgojem i održavanjem zelenih površina, mehanizacijom za hortikulturu, zalivnim sistemima, sredstvima za prehranjivanje i zaštitu biljaka, pejzažnom arhitekturom. Osvežiće pogled na estetiku življenja i idejna rešenja za uređenje vrta, okućnice i balkona i raznovrsne usluge i proizvode za ljubitelje cveća i zelenila.

Moći će da direktno od proizvođača nabave sadnice najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka.

Jedan od svakako najatraktivnijih biće takmičenje u dečjem višeboju, koje u petak, 21. maja organizuje kompanija Srbija šume.

Radno vreme sajma je od 10 do 18 časova. Ulaz za posetioce je besplatan, a parking je 150 dinara po započetom satu.

Izvor: Domaćinska kuća

Foto: Beogradski sajam

Ostavite komentar