Beograd: Ženski vinski salon 18. septembra

“Ženski salon vina”, događaj čiji cilj je promocija žena u vinskom poslu, održaće se u Beogradu 18. septembra, od 14 do 22 sata u Betonskoj sali na Šetalištu.

Predsednica Udruženja žena i vina Mirjana Maksimović kaže da je sigurno da broj žena u vinskom poslu nije mali.

– Međutim, stvarnost je takva da mnoge od njih često ostaju nedovoljno vidljive u javnosti, a njihov doprinos je neprepoznat. Razlozi za to ponekad počivaju na prirodi posla, a ponekad na drugim faktorima. Upravo zbog toga, odlučili smo da žene u vinskom poslu učinimo vidljivijim organizovanjem “Ženskog salona vina” i predstavljanjem bar nekih od njih javnosti – kaže Maksimovićeva.

Deleći viziju organizovanja događaja koji bi naglasio žene u svetu vina, udružile su se i osnovale udruženje “Nedelja ženskog vina” kao pravno lice koje će biti nosilac celog posla: Tatjana Mrkić, somelijerka, Mirjana Maksimović, predsednica udruženja Žene i vino, Jasmina Stefanović , autorka emisije “Dama od vina” i Dragana Todorović, menadžerka i koautorka emisije “Dama od vina”.

– Kada je reč o vinogradarstvu i vinarstvu u Srbiji  ali i u svetu, žene su manje vidljive široj javnosti, iako često igraju jednu od ključnih uloga u ovom poslu. Zbog toga je “Ženski salon vina” posvećen svim ženama koje učestvuju u stvaranju nektara bogova u bilo kojoj fazi svog životnog ciklusa: od stvaranja novih sorti grožđa, sadnog materijala, nege vinograda, preko proizvodnje, marketinga, marketinga, vinskog turizma … svega jedna boca vina prolazi kroz proces od ideje do potrošačkog stola. Želimo da se fokusiramo na svaku od njih i pokažemo koliko su važne, svaka u svom segmentu vinskog biznisa – kaže Mirjana Maksimović.

Maksimovićeva takođe ističe da žene postaju sve važnija ciljna grupa kada je u pitanju krajnja potrošnja. Istraživanja ukazuju da je sve više marketinških kampanja usmereno na žene, dok neke vinarije posebnu pažnju posvećuju tzv. “po ukusu žena” pri određivanju stila njihovih vina. Ovaj zanimljiv trend polako postaje sve važniji na srpskom tržištu.

“ Ženski salon vina” biće otvoren za posetioce od 16 do 22 sata. Cena ulaznice je 500 dinara, dok će se čaše uzeti uz depozit od 200 dinara. Kada posetilac vrati čašu, vraća se depozit.

Ostavite komentar