Beogradski sajam: „Agro Belgrade 2022.“ od 27. do 29. januara

 

„Agro Belgrade“  koji je za kratko vreme postao vodeći regionalni sajamsko-konferencijski događaj u oblasti voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva priprema se da osvoji rekordnih 30.000 kvadratnih metara na kojima će se okupiti više od 1.000 izlagača i brendova, uključujući i predstavnike najvećih svetskih kompanija. „Agro Belgrade“ je prvi međunarodni sajam voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva u Srbiji.

 

ČITAJTE I: 16. Kongres voćara i vinogradara Srbije od 28. februara do 3. marta 2022. u Vrdniku

 

Svojim izlagačkim i konferencijskim delom ima za cilj da postane glavno mesto za razmenu znanja, iskustava i poslovnih prilika u ovim trima oblastima za region Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope. Fokus je na poslovnom umrežavanju i stvaranju adekvatnih poslovnih prilika, naprednoj poljoprivredi i modernim sistemima proizvodnje i prerade, čime se želi postići bolje pozicioniranje Srbije na inostranom tržišt. Važan aspekt sajma je i edukacija, sa ciljem unapređenja znanja predstavnika industrije, kako bi poboljšali svoje poslovanje i došli do novih tržišta.

Planirane su konferencije i okrugli stolovi, koji se bave pitanjima kao što su savremena tehnološka rešenja u poljoprivredi, edukacija proizvođača o modelima finansiranja poljoprivrede, organska proizvodnja, globalni plasman robe, sertifikacija, politike EU u poljoprivredi  i dr. U okviru „Agro Belgrade B2B kafe-a“ povezaće se proizvođači sa kupcima i trgovcima iz celog sveta. Pored brojnih izlagača iz sektora, na sajmu se predstavljaju lokalne samouprave sa svojim potencijalima, a posebno mesto zauzeće štand Republike Srpske. Među brojnim eksponatima biće i traktori namenjeni voćarskoj proizvodnji, specijalizopvane mašine za povrtarstvo i oprema za podrume renomiranih kuća.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 
 
 
 

Najavljene su brojne delegacije ne samo iz regiona već sa svih meridijana od Indije i SAD do Australije i Kine. „Agro Belgrade 2022“ je podržan od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Grada Beograda – Sekretarijata za poljoprivredu i USAID Projekta za konkurentnu privredu.

Za više informacija www.agrobelgrade.com

Izvor: Agrobiznis magazin

 

Ostavite komentar