Beogradski sajam: Sajam etno hrane i pića od 30. novembra do 3. decembra

Sajam etno hrane i pića najveća je smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope i biće održana od 30. novembra do 3. decembra na Beogradskom sajmu.

U Hali 2 svoje proizvode predstaviće blizu 500 izlagača.

 

 

ČITAJTE I: Sve je spremno za početak Sajma turizma u Novom Sadu – Ulaz je besplatan

 

 

Sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju PKS Aleksandar Bogunović kaže da je osim promocije i prodaje na malo, cilj održavanja ove manifestacije sklapanje poslova i dogovora sa kupcima, pronalaženje potencijalnih investitora u proizvodnju, kao i zaštita tradicionalnih proizvoda i receptura, poboljšanje kulture ishrane i zdravlja stanovništva, očuvanje tradicije i nacionalnog indentiteta.

Foto: Agroportal.rs/Arhiva 2022.

Podsetio je da PKS nizom zajedničkih aktivnosti, kako sa poljoprivrednim proizvođačima iz cele Srbije, tako i saradnjom sa institucijama i ministarstvima, doprinosi afirmaciji tradicionalnih proizvoda kao izuzetnog tržišnog i izvoznog potencijala, ali i važnog elementa turističke ponude zemlje.

– Prethodnih godina zabeleženo je i povećanje broja proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, što doprinosi i unapređenju kulture ishrane i zdravlja stanovništva, očuvanju tradicije i kulturnog identiteta Srbije – dodao je on.

Foto: Agroportal.rs/Arhiva 2022

Istakao je da će ceo jedan štand na ovogodišnjem, 17. Sajmu etno hrane i pića biti posvećen domaćim proizvodima sa žigom „Čuvarkuća“ koji dodeljuje PKS kao potvrdu domaćeg porekla i vrhunskog kvaliteta u okviru projekta „Stvarano u Srbiji“.

Posetioci sajma moći će da probaju i kupe specifične, tradicionalne i visoko kvalitetne proizvode iz Srbije i okruženja.

– Na sajmu će biti predstavljeni brojni tradicionalni proizvodi, delikatesi od leskovačkog ajvara i sprže, kulen iz Bačkog Petrovca, pirotske peglane kobasice, zanatskog piva od 100 odsto srpskih sirovina, neizostavnih kvalitetnih srpskih rakija i mnogobrojnih drugih kvalitetnih proizvoda po kojima smo poznati – rekao je Bogunović.

Foto: Agroportal.rs/Arhiva 2022

Na Sajmu etno hrane i pića nastupiće proizvođači tradicionalnih prehrambenih proizvoda i pića koji imaju registrovanu proizvodnju, proizvođači opreme za proizvodnju, čuvanje, pakovanje i serviranje ovakvih proizvoda, proizvođači sadnog materijala, kao i kuće koje se bave sertifikacijom proizvodnje, banke i osiguravajuća društva.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

PRATEĆI PROGRAM BIĆE ODRŽAN U “ETNO DVORIŠTU”, HALA 2, NIVO C I MOŽETE GA POGLEDATI OVDE.

Radno vreme Sajma je od 10:00 – 19:00 časova

CENE ULAZNICA

-Pojedinačna ulaznica 500 RSD

-registracija preko portala       besplatno

-grupna ulaznica *      300 RSD

-porodična ulaznica **           1.000 RSD

-parking za automobile (po satu)        150 RSD

Izvor: Agroportal.rs

Foto: Agroportal.rs