Besplatna poseta organskom gazdinstvu prvog Biodistrikta u Srbiji

 

Nacionalna organizacija za organsku proizvodnju „Serbia Organica“ organizuje besplatnu posetu organskom gazdinstvu prvog Biodsitrikta u Srbiji, u subotu 4. novembra 2023, koji se nalazi u selu Raković kraj Mionice.

Zainteresovani mogu da sprijave do 2. novembra. Polazak je u 10:30 iz Beograda, a povratak oko 18 časova.

 

ČITAJTE I: Spelta – žitarica prošlosti i budućnosti

 

 

Organsko poljoprivredno gazdinstvo Zorana Joksimovića, smešteno na brdovitim obroncima sela Rajković kraj Mionice, bavi se organskom proizvodnjom voća i prerađevina od organskog voća -namazi, sosovi za meso, povrće i roštilj, voćni fil za pite i kolače, pire, sok od jabuke, i još mnogo toga.

Foto: Pixabay

Biodistrikt, biookrug ili ekoregion je oblast u kojoj se lokalni proizvođači, potrošači, javne organizacije, udruženja, turističke organizacije i slično, umrežavaju kako bi se u svojim aktivnostima vodili načelima održivog upravljanja i korišćenja lokalnih resursa i vrednosti u cilju najefikasnijeg iskorišćavanja potencijala svog područja.

Foto: Pixabay

Cilj biodistrikta je da podstakne održiv, participativan teritorijalni razvoj kroz podsticanje organske proizvodnje i holističkog pristupa u korišćenju lokalnih resursa.

Prijavu (ime, prezime, telefon, i ukoliko biste voleli nekoga da provedete sa sobom i njihove podatke) bi trebalo poslati na office@serbiaorganica.org ili marina.micic@serbiaorganica.org.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

„Dani otvorenih vrata – Posete organskim proizvođačima“ podržani su od od strane Swiss Development & Cooperation u okviru promotivne kampanje „Mislim na nas – kupujem organsko“ koja je deo projekta „Kroz trgovinu organskim proizvodima do razvitka u istočnoj Evropi“ (OT4D) koji sprovodi IFOAM – Organics International u saradnji sa konzorcijumom Helvetas / Research Institute of Organic Agriculture (FiBL).

Izvor: Agro TV