Bespovratna sredstva za zrenjaninske pčelare

 

Povećanje proizvodnje, produktivnosti, konkurentnosti, modernizacija i dostizanje standarda i održivog upravljanja resursima u oblasti pčelarstva predmet je Konkursa za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava, opreme za pčelarstvo i vozila i prikolica za transport pčelinjih društava koji je raspisao gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Sredstva će se koristiti za sledeće namene:

  1. Nabavka pčelinjih društava

  2. Nabavka opreme za pčelarstvo

  3. Nabavka vozila i prikolica za transport pčelinjih društava

Ukupan iznos za ovaj program je 2.500.000,00 dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada za 2021. Iznos podsticaja po korisniku je 75% od plaćenog iznosa cene, a najviše do 100.000 dinara za kupljena pčelinja društava, opremu za pčelarstvo i vozila i prikolica za transport pčelinjih društava. Prilikom obračuna se uzima vrednost investicije bez PDV-a.

 

ČITAJTE I: U Francuskoj najmanji prinosi meda u poslednjih 50 godina

 

 

Korisnik sredstava može biti fizičko lice, nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gazdinstva koja u registru poljoprivrednih gazdinstava koje vodi Uprava za trezor imaju upisano 5-50 košnica.

Pčelinja društva, oprema za pčelarstvo i vozila i prikolice za transport pčelinjih društava mogu se nabaviti isključivo od pravnih i drugih lica koja su registrovana za prodaju pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 

Konkurs je otvoren do 30. novembra 2021. godine.

Tekst i potrebnu dokumentaciju možete pogledati OVDE

Ostavite komentar