Brazil i Indonezija na predstojećem Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

 

Ambasador Brazila, Žoze Maura Kouto potvrdio je na sastanku sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Nikolom Lovrićem, da će u okviru predstojećeg Poljoprivrednog sajma, ambasada ove zemlje organizovati forum na temu biogoriva na kojem se očekuje učešće najpriznatijih stručnjaka iz Brazila i Indije.

U perspektivi, ova tema će biti jedna od ključnih o kojoj će se razgovarati kako u svetu tako i kod nas, a Novosadski sajam će biti pravo mesto za održavanje događaja tog tipa.

 

 

ČITAJTE I: Poljoprivredni sajam u 2024. godini od 18. do 23. maja

 

 

Posle Sjedinjenih Američkih Država, Brazil je drugi najveći proizvođač biogoriva na svetu, rekao je ambasador Žoze Maura Kouto.

-Zbog globalnih klimatskih ciljeva i smanjenja emisije ugljen-dioksida u sektoru transporta, mnoge regije u svetu, prelaze na obnovljiva goriva. Koristeći alternativna goriva, Brazil godišnje uštedi 120 milijardi dolara, rekao je ambasador. Naglašena je važnost Srbije koja je prepoznata kao zemlja sa gotovo najvećim potencijalom u Regionu kada je ova tema u pitanju.

Foto: Novosadski sajam

Njegova ekselencija ambasador Republike Indonezije u Beogradu, Mohamed Čandra Vidje Jude, takođe je posetio  Novosadski sajam, a dočekali su ga predstavnici sajma na čelu sa generalnim direktorom Novosadskog sajma, Nikolom Lovrićem.

Ambasador Indonezije napomenuo je da postoji veliko interesovanje indonežanskih kompanija za učestvovanje na predstojećem Poljoprivrednom sajmu koji će biti priređen od 18. do 23. maja, u Novom Sadu. Predstavnici kompanija ove zemlje učestvovali su prošle godine na Poljoprivrednom sajmu.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Razovaralo se i o potencijalnom učešću Indonezije na 55. međunarodnom sajmu turizma koji će biti priređen od 28. do 30. novembra na Novosadskom sajmu.

Partner 91. Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Evropska unija, Generalni sponzor je Globos osiguranje, a Zlatni sponzor je Al Dahra. Sponzor jubileja Novosadskog sajma je Telekom Srbija.

Izvor: Novosadski sajam