Dani poljoprivrede od 18. do 21. maja – onlajn podrška agraru

Novosadski sajam je odlučan u nastojanjima da bude podrška i tačka povezivanja privrede Srbije sa privredama drugih zemalja i izlagača sa publikom. U mesecu u kojem je inače održavan najveći agrobiznis događaj na ovim prostorima – Međunarodni poljoprivredni sajam, Novosadski sajam na platformi ExpoOnline.rs, organizuje Dane poljoprivrede onlajn.

Četiri dana, od 18. do 21. maja, biće prilika za još jednu promociju srpskog agrara, kao i proizvoda, usluga, saznanja i iskustava iz inostranstva. Mogućnost da se predstave u online okruženju imaće i pojedinci kao i predstavnici firmi koje se bave agrarom – od proizvođača do prerađivača, finansijskih institucija, organizacija i udruženja… Pored izlagača iz Srbije, nastupiće i firme iz Češke, Španije, Rumunije, Holandije i Hrvatske.

U fokusu događaja biće subvencije i novčani podsticaji poljoprivredi i ruralnom razvoju. Posetiocima Dana poljoprivrede onlajn će, između ostalog, na virtuelnim štandovima biti predstavljena poljoprivredna mehanizacija, traktori, kombajni, priključne mašine, oprema za navodnjavanje, sredstva za zaštitu bilja, najnovije tehnologije u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije predstaviće se izlagači koji će ponuditi organske proizvode, dok će Prijatelj Dana poljoprivrede onlajn – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo i Grad Novi Sad subvencionisati nastup malih poljoprivrednih proizvođača.

Izlagači i svi poslovni posetioci biće u prilici da zakažu B2B sastanke, a svi zainteresovani i da na platformi ExpoOnline.rs pogledaju brojne konferencije i panele. Događaje će, između ostalih, organizovati Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo za brigu o selu, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Privredna komora Vojvodine, Grad Novi Sad, Fondacija “Prosperitati”, kompanija Kite DOO.

Tokom Dana poljoprivrede online kompanija Agropanonka organizuje Poklon igru u kojoj je glavna nagrada traktor „belarus 82.1“. Uslov za učestvovanje u Poklon igri je važeća saobraćajna dozvola za Belarus traktor, kupljen u Agropanonci ili kod ovlašćenih dilera. Svi koji žele da okušaju sreću mogu to da učine prijavljivanjem za Poklon igru Agropanonke na platformi Novosadskog sajma Expoonline.rs, ili prilikom posete “Sajma u Agropanonci” u Ulici Filipa Višnjića 10, u Novom Sadu.

Poklon igra traje do 10. juna, kada će kompanija saopštiti tačan datum izvlačenja imena srećnog dobitnika. Termin će biti objavljen na platformi ExpoOnline.rs i na sajtu Novosadskog sajma.

(Iz kompanije Agropanonka najljubaznije mole sve koji odlaze u Agropanonku, da posetu najave blagovremeno, kako bi mogle da budu ispoštovane sve epidemiološke mere bezbednosti).

Generalni sponzor Dana poljoprivrede onlajn je kompanija Generali Osiguranje Srbija koja će predstaviti paletu usluga za poljoprivredne proizvođače.

Zemlja partner Dana poljoprivrede onlajn je Češka Republika, a  Zlatni sponzor Al Dahra.

Ostavite komentar