Diplomate u poseti kod direktora Novosadskog sajma

Generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković, održao je niz sastanaka sa predstavnicima diplomatskog kora, koji su u Novi Sad došli kako bi prisustvovali ovaranju nove zgrade BIOSENS instituta u Novom Sadu.

 

 

 ČITAJTE I: Pojedinačne ulaznice za Novosadski poljoprivredni sajam 700 dinara

 

 

 

Cvetković je ugostio italijanskog ambasadora u Srbiji, NJ.E. Luku Gorija, čija zemlja je ove godine Zemlja partner 90. međunarodnog poljoprivrednog sajma. Oni su razgovarali o pripremama oko predstojećih aktivnosti vezanih za svečano otvaranje, kao i  organizaciji bilateralnih sastanaka visokih predstavnika Italije i Srbije tokom Poljoprivrednog sajma.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i ambasador Italije Luka Gori

Planirano je da tokom naše najveće agrobiznis priredbe budu održane prigodne muzičke i zabavne manifestacije posvećene italijanskoj kulturi.  Ambasador Gori najavio je dolazak predsatvnika 22 najveće italijanske kompanije iz sveta poljoprivrede.

Na sastanku sa Njenom Ekselencijom, ambasadorkom Rumunije u Srbiji, Silvijom Davidiou, naglašeno je da će prvi put u poslednjih deset godina na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, nastupiti i kompanije iz Rumunije. Kako je navela ambasadorka, reč je o proizvođačima opreme za poljoprivredu, poljoprivrednih prikolica i dronova, koji će nastupiti u Hali 1 i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i ambasadorka Rumunije Silvija Davidiou

Cvetković je izrazio zadovoljsvo što se posle dugog niza godina na Međunarodni poljoprivredni sajam vraćaju kompanije iz Rumunije i napomenuo da postoji mogućnost da rumunske kompanije učestvuju na Međunarodnom sajmu lova i ribolova LORIST, Sajmu ekologije, Sajmu turizma i Međunarodnim danima energetike i investicija.

Na sastanku je zaključeno da je ovo prva u nizu aktivnosti koja će u narednom periodu rezultirati snažnijem prisustvu rumunskih kompanija na Novosadskom sajmu.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Ambasador Kipra, gospodin Demetrios A. Theofilaktou iskoristio je priliku da se upozna sa priredbama koje se održavaju na Novosadskom sajmu kao i sa važnim jubilejem koji se ove godine obeležava ali i da  sazna nešto više o Međunarodnom sajmu turizma koji će biti održan ove godine od 16. do 18. novembra.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i ambasador Kipra Demetrios A. Theofilaktou

On je izrazio želju da njegova zemlja bude Zemlja partner ove manifestacije.