Do kraja godine još 1,5 miliona za prokupačke poljoprivrednike

 

Zbog velikog interesovanje za dodelu ovogodišnjih subvencija namenjenih poljoprivredi, prokupačka vlast će pored planiranih 5 miliona do kraja godine izdvojiti još 1,5 miliona dinara za pomoć poljoprivrednicima starosti do 40 godina.

Mašine i oprema za obradu zemljišta, ubiranje i skidanje useva, zaštitu bilja, stočarstvo, pčelarstvo, podizanje novih i obnavljanje višegodišnjih zasada pod voćem i vinovom lozom, samo su neke od stavki koje za koje se može konkurisati za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava.

 

MOŽETE PROČITATI I: APV: Bespovratno 14 miliona dinara za solarno navodnjavanje

 

Rebelansom budžeta povećana su sredstva za sprovođenje Programa podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Prokuplja za 2021. godinu na ukupno 6,5 miliona dinara.

U Gradskoj upravi ističu da je najveći deo sredstava već isplaćen poljoprivrednicima koji su ranije konkurisali i ispunili uslove za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava.

Znajući da se veliki broj Prokupčana bavi poljoprivredom i da je ovo poljoprivredni kraj, rukovodstvo lokalne samouprave nastoji da unapredi i razvije poljoprivredu, kao izuzetno važnu za naš kraj i Toplicu – kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Poljoprivrednicima koji su konkurisali i ispunjavaju uslove konkrusa, a do sada nisu dobili podsticajna sredstva, novac će, kažu, biti isplaćen nakon 10. novembra.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku 

 

Inače, na teritoriji Prokuplja se oko 70 % stanovništva bavi nekom vrstom poljoprivredne proizvodnje, a najveći broj se bavi voćarstvom i to uzgojom čuvene oblačinske višnje koja je zasađena na oko 2.000 hektara, ali i šljive, koja je zasađena na nešto manjoj površini.

Izvor: Južne vesti

Ostavite komentar